Circus-Wanty Gobert wil alle aflopende contracten verlengen
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 26 juni 2020 om 09:01

Circus-Wanty Gobert wil alle aflopende contracten verlengen

De renners die momenteel uitkomen voor Circus-Wanty Gobert hoeven niet te vrezen voor de nabije toekomst. Ploegleider Hilaire Van der Schueren heeft aan Het Nieuwsblad laten weten dat ze aan boord worden gehouden voor 2021. “Indien de renners dat zelf wensen.”

Het wielrennen kreunt onder de coronacrisis: zo moeten steeds meer renners geld inleveren, aangezien ploegen genoodzaakt zijn om in de salarissen te snijden. De vraag is hoeveel banen zullen verdwijnen met het oog op 2021, maar Circus-Wanty Gobert heeft laten weten dat iedereen kan blijven bij de Belgische formatie.

“Ik denk dat de meeste ploegen deze vuistregel zullen hanteren. We zullen zien hoeveel renners alsnog zullen vertrekken”, zo vertelt Van der Schueren. “We zullen dan opnieuw de rekening maken.” Circus-Wanty Gobert heeft 26 renners op de loonlijst staan, maar liefst twaalf coureurs beschikken over een aflopend contract.

Xandro Meurisse
Dit is het geval voor sterkhouders als Jan Bakelants, Timothy Dupont en Xandro Meurisse. Die laatste hoopt, na enkele goede seizoenen voor de Belgische ploeg, op 28-jarige leeftijd nog de stap te maken naar het allerhoogste niveau. De West-Vlaming begon het jaar uitstekend met rit- en eindwinst in de Ronde van Murcia.

Van der Schueren: “Ik zeg je: als Xandro de stap maakt naar Deceuninck-Quick-Step of Lotto Soudal, dan zal dat aan mindere voorwaarden zijn dan bij ons. Vergeet niet dat hij nu een dik contract heeft.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.