Circus-Wanty Gobert wordt geplaagd door volle ziekenboeg
Hermans - foto: Cor Vos
zondag 30 augustus 2020 om 11:47

Circus-Wanty Gobert wordt geplaagd door volle ziekenboeg

Circus-Wanty Gobert is niet ongeschonden gebleven in de eerste weken sinds de coronabreak. Liefst vijf renners zag het ProTeam in de lappenmand belanden, terwijl Yoann Offredo door een enkeloperatie het einde van het seizoen moet missen.

Eerst verloor de ploeg tijdens de verkenning van Strade Bianche met Maurits Lammertink een van haar belangrijke pionnen voor de hervatting van het seizoen. Terwijl de Nederlander goed herstelt van zijn sleutelbeenbreuk en in de Tour du Doubs, die op 6 september wordt verreden zijn rentree hoopt te maken, raakten echter ook zijn ploeggenoten meerdere malen bij valpartijen betrokken.

Het grootste slachtoffer was Quinten Hermans, die ten val kwam in de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné. Aanvankelijk kreeg de crosser goed nieuws te horen in het ziekenhuis. Maar enkele dagen later werd door een hematoom een dubbele spierscheur in de onderarm ontdekt, waardoor hij voor onbepaalde duur buiten strijd is.

En ook in de Bretoense week maakten de Wanty-renners kennis met het asfalt. Bij een valpartij in de Bretagne Classic werden de elleboog en ribben van Fabien Doubey zwaar geraakt. Aan een schuiver in diezelfde wedstrijd hield Boy van Poppel gekneusde ribben over. Xandro Meurisse herstelt van zwellingen en schaafwonden, die hij opliep bij een smak in het EK wielrennen.

Yoann Offredo
Tot slot gaat Yoann Offedo door een moeilijke periode. Tijdens de coronabreak werd hij aan zijn enkel geopereerd. De 33-jarige Fransman kan nog steeds niet intensief trainen en moet het einde van het seizoen missen. Circus-Wanty Gobert laat weten dat zijn toestand namelijk misschien een nieuwe operatie en meerdere maanden van immobilisatie vereist.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
30 augustus 2020 16:50
Edit redactie: Inderdaad, is aangepast
15 september 2020 12:19
Yoann Offredo is tijdens de Tour analist op de franse publieke omroep.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.