Clasica San Sebastian, Hammer Series Hong Kong, La Madrid Challenge, Liquigas
foto: Sirotti
donderdag 19 juli 2018 om 20:00

Clasica San Sebastian, Hammer Series Hong Kong, La Madrid Challenge, Liquigas

In de rubriek WielerFlits Kort bundelen we het nieuws dat vandaag de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de Clasica San Sebastian, Hammer Series Hong Kong, La Madrid Challenge en Liquigas.

Clásica San Sebastián deelt wildcards uit

De Tour de France mag dan nog in volle gang zijn, het vizier wordt al langzaam gericht op het najaar. De organisatie van de Clásica San Sebastián – de traditionele herkansing op de Tour – heeft zijn vier wildcards uitgedeeld. Deze zijn op de deurmat beland van de drie Spaanse ProContinentale ploegen Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA en Euskadi Basque Country-Murias. Daarnaast mag ook het Franse Cofidis zijn opwachting maken in de Baskische klassieker.

De 38e editie van de Clásica San Sebastián zal worden verreden op zaterdag 4 augustus. Vorig jaar wist Michal Kwiatkowski Nederlanders Bauke Mollema en Tom Dumoulin van de zege te houden.


Hammer Series Hong Kong maakt deelnemende ploegen bekend

Niet alleen de organisatie van de Clásica San Sebastián is bezig om de puntjes op de i te zetten. De Hammer Series Hong Kong heeft zijn veertien deelnemende ploegen bekendgemaakt. Naast elf WorldTour formaties maken ook drie ProContinentale teams hun opwachting.

Vanuit de WorldTour geven BMC, Sky, Sunweb, Trek-Segafredo, UAE Emirates, LottoNL-Jumbo, Mitchelton-Scott, Lotto Soudal, EF Education First-Drapac, BORA-hansgrohe en Quick-Step Floors acte de présence. Israel Cycling Academy, Delko Marseille Provence KTM en Nippo-Vini Fantini Europa-Ovini zijn de drie ProContinentale ploegen.

De Hammer Series Hongkong zal op zondag 14 oktober plaatsvinden. In tegenstelling tot de edities in Stavanger en Limburg –  gewonnen door respectievelijk Mitchelton-Scott en Quick-Step Floors – telt de Hammer Series Hongkong maar één wedstrijddag.


Boels-Dolmans ontbreekt in La Madrid Challenge

De vernieuwde La Madrid Challenge zal niet kunnen rekenen op de aanwezigheid van Boels-Dolmans. De Nederlandse sterrenformatie van onder meer Anna van der Breggen en Chantal Blaak ontbreekt op de definitieve deelnemerslijst. In totaal zullen er 21 professionele ploegen aan de start verschijnen, aangevuld met een Spaanse selectie. Sunweb en Parkhotel Valkenburg zakken – in tegenstelling tot Boels-Dolmans – wel af naar het zuiden.

De Madrid Challenge gaat dit jaar – in tegenstelling tot de voorgaande edities – door het leven als een etappekoers. De organisator van de Spaanse vrouwenkoers, Unipublic, heeft naast een etappe door Madrid nu ook een ploegentijdrit in Boadilla del Montevan van veertien kilometer toegevoegd aan de wedstrijd.

Op zaterdag 15 september staat de tijdrit op het programma op een lokaal circuit in Boadilla del Montevan. De dag erna eindigt de Madrid Challenge met dezelfde etappe als de afgelopen jaren door het centrum van Madrid.


Voormalig Italiaanse wielersponsor Paolo Zani overleden

Peter Sagan was een van de renners die vandaag met een rouwband reed in de bergrit naar de top van Alpe d’Huez. De reden? Als eerbetoon aan de overleden Paolo Zani, die als baas van enegiebedrijf Liquigas jarenlang sponsor was van de gelijknamige wielerploeg.

Onder zijn (financiële) leiding wisten onder meer Danilo Di Luca, Ivan Basso, Vincenzo Nibali en Sagan grote successen te boeken. Zani – die in zijn woonplaats Brescia op 72-jarige overleed – stapte in 1999 in het wielrennen. Hij was tot 2012 geldschieter, toen het bedrijf zich uit de wielersport trok en het doek viel over Liquigas-Cannondale.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
19 juli 2018 20:14
Groenewegen, Gaviria en Greipel zijn vandaag afgestapt om richting richting het echte werk, de Hammer Series Hong Kong, te gaan pieken
19 juli 2018 20:42
RIP
20 juli 2018 08:13
Als ik het goed begrijp is de TTT geen onderdeel van de WWT, net zoals vorig jaar ook de achtervolging bij La Course geen deel van de World Tour was.
20 juli 2018 09:38
@redactie : die linkse op het podium is niet Tom Dumoulin, maar Tony Gallopin ! Nog niet goed wakker zeker ;-D

Om te reageren moet je ingelogd zijn.