Clement over betrapte oud-ploeggenoot Pantano: “Dit zag ik niet aankomen”

dinsdag 16 april 2019 om 11:02
Clement over betrapte oud-ploeggenoot Pantano: “Dit zag ik niet aankomen”

Clement en Pantano - foto: Cor Vos (archief)

Stef Clement heeft vol ongeloof gereageerd op de positieve test van Jarlinson Pantano. In een statement op social media haalt Clement uit naar zijn voormalige ploeggenoot: “Als dit waar is, is het een hele domme en egoïstische keuze.”

Clement, die eind vorig jaar een punt achter zijn wielerloopbaan zette, reed van 2015 en 2016 bij IAM Cycling, net als de op EPO betrapte Colombiaan. Op Twitter schrijft hij: “Ik ben ontzettend teleurgesteld om het nieuws te lezen van voormalig ploeggenoot Jarlinson Pantano. Dit zag ik niet aankomen en ik begrijp het ook niet.”

Pantano, die in afwachting van eventueel verder onderzoek voorlopig is geschorst door zijn ploeg Trek-Segafredo, heeft nog het recht op een contra-expertise. Daarom houdt Clement voorlopig nog een slag om de arm: “Als dit waar is, is het een hele domme en egoïstische keuze”, sluit hij zijn tweet in niet mis te verstane bewoordingen af.

De positieve test van Pantano is buiten competitie afgenomen. De Colombiaan, die zelf nog niet heeft gereageerd op het nieuws, rijdt sinds 2017 bij de ploeg van onder anderen Bauke Mollema. Als ploegmaat van Clement won hij in 2016 onder meer een Touretappe.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.