Coach Van Aert verwacht geen triomf op BK: “Crossgevoel ontbreekt”
Wout van Aert - foto: Cor Vos
maandag 6 januari 2020 om 08:43

Coach Van Aert verwacht geen triomf op BK: “Crossgevoel ontbreekt”

Wout van Aert bereidt zich in Girona middels een korte stage voor op het Belgisch kampioenschap veldrijden van aankomende zondag. Zijn trainer Marc Lamberts denkt niet dat zijn poulain er met een nieuwe driekleur vandoor gaat.

Het BK is traditiegetrouw een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Van Aert zal zich tot aankomende vrijdag in Spanje voorbereiden op de titelstrijd. Het plan? “Goed trainen, maar zeker geen potten meer breken”, stelt Lamberts tegenover Het Laatste Nieuws.

Lamberts behoort tot het clubje mensen dat onder de indruk is van zijn herstel. “Conditioneel staat hij nu al verder dan ik ooit had durven denken”, zegt hij. Maar dat wil nog niet zeggen dat Van Aert zomaar even een nieuwe Belgische titel zal oprapen, weet ook Lamberts. “Het crossgevoel ontbreekt”, zegt hij. “Het BK-podium zou al een ongelooflijk succes zijn.”

Op 2 februari staat in het Zwitserse Dübendorf het wereldkampioenschap cross op de kalender. Het is nog ongewis of Van Aert, die vanaf 2016 drie seizoenen op rij de wereldtitel opstreek, daarbij zal zijn. “Veel zal afhangen van zijn gevoel. “Hij wil er iets kunnen betekenen, een bepaalde ambitie kunnen nastreven. Top vijf, bijvoorbeeld. Voor ons is het zeker geen must. Wout kiest en beslist, zonder druk van de ploeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.