Coach Vila over mindere vorm Sagan: “Op zoek naar het goede gevoel”

dinsdag 9 april 2019 om 14:24
Coach Vila over mindere vorm Sagan: “Op zoek naar het goede gevoel”

foto: Cor Vos

Wat is er aan de hand met Peter Sagan? De Slowaak is bezig aan een – zeker voor hem – redelijk anoniem voorjaar. Zijn persoonlijke coach Patxi Vila tast ook in het duister. “We zijn op zoek naar het goede gevoel”, zo laat de oud-renner weten aan Cyclingnews. “Hij beschikt op dit moment niet over de benen van weleer.”

Toegegeven: Sagan kende een gebrekkige aanloop richting de klassiekers. De kopman van BORA-hansgrohe werd namelijk ziek vlak voor Tirreno-Adriatico. Toch eindigde de 29-jarige renner als vierde in Milaan-San Remo. Het bleek een uitschieter, want in koersen als de E3 BinckBank Classic en de Ronde van Vlaanderen kwam hij niet echt in het stuk voor.

In die laatste wedstrijd finishte hij ‘slechts’ als elfde. “We slagen er momenteel niet in om resultaten te behalen”, aldus Vila. “We moeten analyseren waarom Peter niet in topvorm is. Hij reed al bij al geen slechte wedstrijd, maar we moeten de dingen veranderen die niet perfect lopen”, houdt de Spanjaard zich op de vlakte.

Kampt Sagan nog altijd met de naweeën van zijn ziekte? “Wellicht heeft hij er meer last van dan aanvankelijk gedacht. Het is zeker geen excuus, maar het is niet ideaal”, zo denkt Vila. Volgens sommigen is de Slowaak expres nog niet in topvorm, aangezien hij over goed twee weken wil schitteren in Luik-Bastenaken-Luik.

Peter Sagan in de finale van de Ronde van Vlaanderen – foto: Cor Vos

“Hij wilde deze week al 100% zijn”
Zijn coach wuift dit idee echter weg. “Zijn hoofddoelen waren Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix. Peter wilde deze week al 100% zijn. Het is teleurstellend dat hij niet kan winnen, maar dat is topsport. Gelukkig zag ik hem afgelopen zondag wél verbeteren tijdens de koers”, zo eindigt Vila hoopvol.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.