Coen Vermeltfoort: “Blij dat ik op deze manier kan meedoen in de sprints”
foto: Marcel Koch
maandag 6 februari 2017 om 17:04

Coen Vermeltfoort: “Blij dat ik op deze manier kan meedoen in de sprints”

Het scheelde niet veel of Coen Vermeltfoort had gisteren de slotrit in de Ronde van Valencia gewonnen. De nieuwe aanwinst van Roompot-Nederlandse Loterij demarreerde in de slotkilometer uit het peloton en werd pas vlak voor de streep teruggegrepen. “Eigenlijk was ik bezig de sprint aan te trekken voor Raymond Kreder”, zegt hij in reactie de website van zijn ploeg.

“Maar toen ik zag dat ik een gaatje had ben ik vol door geknald. Helaas was het wind tegen in de finishstraat en omdat ik al zeker zeshonderd meter van de meet was aangegaan viel ik een beetje stil. Coquard en Bouhanni kwamen er daardoor nog net overheen. Balen natuurlijk, maar aan de andere kant ben ik ook blij dat ik op deze manier kan meedoen in de sprints. Zeker na een loodzware dag als zaterdag”.

Voor de Nederlandse ploeg was het al de tweede podiumplaats van deze ronde. In de tweede etappe finishte Pim Ligthart al eens als tweede, door de sprint van een kleine groep te winnen. Die dag was de ritzege voor Tony Martin na een solo. De Ronde van de Algarve is vanaf 15 februari voor Vermeltfoort de volgende wedstrijd op zijn programma.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
6 februari 2017 17:14
Coen en Roompot mogen inderdaad tevreden zijn met dit behaalde resultaat!
6 februari 2017 17:30
Ik zou zeggen blij
6 februari 2017 17:36
Toch stond hij eerder zelf ook bekend als sprinttalent, jammer dat hij dat lijkt te zijn kwijtgeraakt.
6 februari 2017 19:10
Quote:
zegt hij in reactie de website

Wat staat hier precies?
6 februari 2017 20:10
Mooie podiumplek. Maar even als advocaat van de duivel: wat vond Kreder ervan dat de sprint op deze manier voor hem werd aangetrokken?
6 februari 2017 20:35
Laat hem maar een paar keer voor zijn eigen kans sprinten. Kreder wint toch nooit.
6 februari 2017 22:52
Kreder mag de sprint volgende keer aantrekken voor Vermeltfoort...in ieder geval vind ik Kreder nou niet zo'n veel betere sprinter dat de rollen vast moeten liggen.
6 februari 2017 23:36
Coen vermeldt voorts: 'Sprints aantrekken, maklukzat! Terzijde: tevreden, ja zelfs blij, dat ik met deze achternaam gezegend ben, en niet die andere.'

Om te reageren moet je ingelogd zijn.