Cofidis bevestigt: Kenneth Vanbilsen tekent voor twee jaar bij
foto: Cor Vos
woensdag 3 juli 2019 om 16:27

Cofidis bevestigt: Kenneth Vanbilsen tekent voor twee jaar bij

Kenneth Vanbilsen heeft zijn contract bij Cofidis met twee jaar verlengd. Dat bevestigde de ploeg vandaag. Dat hij zou bijtekenen kwam aan het licht tijdens de Vierdaagse van Duinkerke, alleen werd toen nog onderhandeld over de duur. Ook ploegmaat Pierre-Luc Périchon blijft aan.

Vanbilsen verdedigt intussen al vijf jaar de kleuren van het Noord-Franse team, dat hoopt vanaf volgend jaar deel uit te maken van de WorldTour. De ploegleiding was vooral onder de indruk van zijn optreden in Dwars door het Hageland. Tevens wordt de Belg geroemd om zijn inzet, zowel tijdens de klassiekers als in de grote rondes.

“Ik ben erg blij met mijn nieuwe contract”, liet Vanbilsen weten, nadat hij had bijgetekend tot einde 2021. “Dit is al mijn vijfde seizoen bij Cofidis en bij deze ploeg voel ik me goed. Dat ik kon bijtekenen met twee jaar geeft vertrouwen. Ik weet zeker dat er veel gelegenheden zullen volgen in de toekomst om dat te onderstrepen!”

Ploegmaat Périchon kwam vorige winter over van Fortuneo-Samsic, dat hij na zes seizoenen de rug toekeerde. De Fransman heeft een eenjarige contractverlenging ondertekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.