Cofidis bevestigt komst Elia Viviani en Fabio Sabatini
foto: Cor Vos
maandag 5 augustus 2019 om 14:52

Cofidis bevestigt komst Elia Viviani en Fabio Sabatini

Cofidis heeft de komst van sprinter Elia Viviani definitief bevestigd. De Italiaan, die gisteren wist te winnen in de Prudential RideLondon-Surrey Classic, komt over van Deceuninck-Quick Step, waar hij na twee seizoenen vertrekt. Ook Viviani’s ploeg- en landgenoot Fabio Sabatini verhuist mee.

Al medio juni meldde WielerFlits de ophanden zijnde transfer van Viviani naar Cofidis, waar hij de Fransman Nacer Bouhanni moet vervangen. Amper een week later werd bekend dat ook zijn ploeg- en landgenoot Sabatini mee de overstap zou maken naar de Franse formatie. En reeds maakte het team de transfers definitief via een persrelaas.

Ambitieus project
“Ik kijk ernaar uit om de nieuwe kleuren te dragen. Via gesprekken met Cédric Vasseur en Roberto Damiani kwam ik erachter dat Cofidis me erg graag wilde hebben en ze konden mij een ambitieus project aanbieden”, reageerde Viviani. “Ik waardeer het streven dat ze de dynamiek op mij willen afstemmen en het vertrouwen met het aantrekken van mijn vriend Fabio. Bovendien is het shirt van Cofidis een van de meest historische in het peloton, het is een eer om het te mogen dragen.”

De Italiaan wist dit jaar voor het eerst een etappe te winnen in de Tour de France en als het aan hem ligt, smaakt dat naar meer. “Volgend jaar wil ik meer etappes winnen in de Tour de France. Ik voel dat ik het kan. Als we naar de klassiekers kijken, zijn er twee koersen die ik heel graag eens zou winnen: Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem. Dit zijn mijn doelen voor het komende seizoen met het Cofidis-team.”

Goede vriendschap
Met Sabatini ziet Viviani een goede vriend meeverhuizen. De 34-jarige Italiaan trekt na vijf jaar de deur achter zich dicht bij de ploeg van Patrick Lefevere. “Ik ben erg blij dat ik samen met Elia naar Cofidis ga. Het is een van de oudste sponsors in het wielrennen en de vooruitzichten met de ploeg zijn veelbelovend. Ik mocht al werken met Alessandro Petacchi, Daniele Bennati, Peter Sagan, Mark Cavendish, Marcel Kittel en Elia Viviani.”

“Ik heb al veel ervaring in het loodsen van sprinters naar de overwinning. Elia en ik waren al in 2010 ploegmaats en we hebben een goede vriendschap. Ik ben erg blij dat ik mijn carrière kan voortzetten met hem. We gaan er alles aan doen om mooie overwinningen te boeken in onze nieuwe kleuren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.