‘Cofidis en Total Direct Energie treden toe tot WorldTour’
foto: Cor Vos
zaterdag 29 juni 2019 om 11:30

‘Cofidis en Total Direct Energie treden toe tot WorldTour’

De UCI verwelkomt in 2020 Cofidis en het Total Direct Energie van Niki Terpstra in de WorldTour. Dat melden diverse Italiaanse media. Beide Franse ploegen komen bij de huidige achttien teams van het hoogste niveau.

Dat de WorldTour volgend jaar groeit, betekent niet dat het aantal wildcards voor grote rondes gelijk blijft. De wijziging zou inhouden dat organisatoren van de Giro, Tour en Vuelta in plaats van vier nog maar twee wildcards uit kunnen delen. Volgend seizoen zijn WorldTour-ploegen verplicht om minimaal 27 renners in dienst te hebben, waar dat momenteel 23 renners zijn.

Recente hervormingen
In september 2018 kondigde de UCI nog hervormingen aan, waarbij duidelijk werd dat in 2020 achttien ploegen een WorldTour-licentie kregen voor drie jaar. Daarbij zou elke drie jaar opnieuw een beoordeling plaatsvinden, inclusief het bekijken van nieuwe kandidaturen.

Daarnaast werd in die hervormingsplannen aangegeven dat de twee beste ProTeams (de nieuwe naam van ProContinentaal in 2020) in de UCI World Ranking automatisch startrecht kregen in de grote rondes. In hoeverre deze plannen nog in stand blijven bij het toetreden van Cofidis en Total Direct Energie, is niet bekend.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.