Cofidis en Wanty-Gobert liggen op koers voor deelname aan alle WorldTour-wedstrijden

woensdag 24 april 2019 om 13:03
Cofidis en Wanty-Gobert liggen op koers voor deelname aan alle WorldTour-wedstrijden

foto: Cor Vos

De twee leiders in de UCI Europe Tour worden aan het einde van het seizoen beloond met twee entreebewijzen voor alle WorldTour-wedstrijden in het daaropvolgende seizoen. Momenteel zijn Cofidis en Wanty-Gobert de ploegen aan kop in deze rangschikking.

Cofidis is in het bezit van van 4.892 punten, terwijl Wanty-Gobert de ploeg op de hielen zit met 4.837 punten. Total Direct Energie en Corendon-Circus volgen op ruimere afstand. Roompot-Charles, dat aan het begin van het seizoen als doel had om bij de eerste twee te eindigen, staat op de negende plaats met 2.665 punten.

Wanty-Gobert op schema: “gezien onze mindere prestaties een opsteker”
Alhoewel Wanty-Gobert-ploegleider Hilaire Van Der Schueren op meer uitschieters van zijn team had gehoopt, ligt zijn ploeg toch op schema om volgend jaar deel te nemen aan alle WorldTour-wedstrijden: “We staan nu tweede na Cofidis, dus we zitten op schema. In de algemene World Ranking staan zelfs Katusha en Team Dimension Data achter ons. Al had ik graag wat meer punten gehad, want we hebben in het begin van het seizoen toch wat laten liggen. We hebben dit seizoen al veel pech gehad met ziektes en blessures. Het uitvallen van Yoann Offredo was een tegenvaller, maar we blijven strijden.

“We hebben toch 700 punten voorsprong. Dat is gezien onze mindere prestaties in het begin wel een opsteker. Maar er zijn nog veel andere concurrenten. Gelukkig houdt Mathieu van der Poel er even mee op. Als we het halen, zouden we ons zeker inschrijven voor ­Parijs-Nice, Tirreno-Adriatico en de Vuelta. En niet onbelangrijk: ik ben nog op zoek naar een hoofdsponsor. Wanty en Groupe Gobert gaan niet stoppen, maar willen graag een stapje opzijzetten voor een extra geldschieter. Als we aan alle wedstrijden mogen deelnemen die we willen, dan kan je die sponsor veel teruggeven”, zijn de woorden van de ploegleider in Het Nieuwsblad.

Tussenstand Europe Tour
1. flag-fr Cofidis 4.892 punten
2. flag-be Wanty-Gobert 4.837
3. flag-fr Total Direct Energie 4.156
4. flag-be Corendon-Circus 4.044
5. flag-fr Vital Concept 3.329
6. flag-il Israel Cycling Team 3.324
7. flag-be Wallonie-Bruxelles 3.056
8. flag-it Androni-Sidermec-Botecchia 2.767
9. flag-nl Roompot-Charles 2.665
10. flag-fr Arkéa-Samsic 2.471

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone