Cofidis geeft vijf namen selectie Tour de France prijs
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 16 juni 2023 om 11:51

Cofidis geeft vijf namen selectie Tour de France prijs

Cofidis heeft op geheel eigen wijze de namen van vijf renners bekend gemaakt die volgende maand in ieder geval aan de start verschijnen van de Tour de France. Sprinter Bryan Coquard en oud-ritwinnaar Ion Izagirre lijken de voornaamste speerpunten van de Franse formatie te gaan worden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Coquard won nooit een rit in de Tour, maar was in 2016 wel al eens dichtbij toen hij in de vierde etappe alleen Marcel Kittel in de sprint voor zich moest dulden. Ion Izagirre won in datzelfde jaar, toen nog namens Movistar, de twintigste etappe naar Morzine. Ook de Franse klimmer Guillaume Martin is van de partij. In 2021 werd hij nog achtste in de Tour.

Verder zijn de jonge renners Axel Zingle en Alexis Renard in ieder geval present. Beiden maken hun debuut in de Tour. Wanneer de rest van de selectie bekend wordt gemaakt is nog niet duidelijk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.