Cofidis heeft interesse in Julian Alaphilippe: “Maar we zijn geen rusthuis”
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 24 april 2024 om 10:02

Cofidis heeft interesse in Julian Alaphilippe: “Maar we zijn geen rusthuis”

Het is geen geheim dat TotalEnergies graag gebruik zou willen maken van de diensten van Julian Alaphilippe, maar ook Cofidis kijkt met interesse naar de situatie van de tweevoudig wereldkampioen. Al houdt teammanager Cédric Vasseur in gesprek met GCN wel een flinke slag om de arm.

Cofidis presteert (met name) dit seizoen ondermaats en bivakkeert momenteel onder de degradatiestreep, als we kijken naar de WorldTour-ranking voor teams. De formatie loopt met andere woorden het risico om zijn WorldTour-licentie kwijt te raken na het wielerseizoen 2025. Het is voor de ploeg dus zaak om het komende anderhalf jaar zoveel mogelijk UCI-punten te sprokkelen, en dus kijkt men naar mogelijke versterkingen.

Als Franse ploeg lijkt het aantrekken van Julian Alaphilippe, die bezig lijkt aan zijn laatste maanden bij Soudal Quick-Step, een logische vervolgstap. Vasseur heeft ook zeker interesse in de inmiddels 31-jarige coureur. “Als teammanager zou ik heel graag met Julian willen samenwerken, maar we hebben nog niet echt serieus met elkaar gesproken”, laat de oud-renner weten aan Global Cycling Network.

“We kunnen ons geen fouten permitteren”
Er zijn bovendien de nodige mitsen en maren. “We willen Alaphilippe niet binnenhalen voor alleen de naam. We willen hem naar Cofidis halen voor wat hij aan het team kan geven. Hij heeft het op dit moment moeilijk en dus wachten we nog even af. We zijn een wielerploeg, geen rusthuis. We kunnen ons geen fouten permitteren. We kennen allemaal de situatie met Peter Sagan (bij TotalEnergies, red.) en zoiets willen we niet.”

“Als Julian naar ons komt, zal hij moeten presteren. Zodat we als ploeg richting de 2.500 UCI-punten gaan”, steekt Vasseur zijn ambities niet onder stoelen of banken. “Ik weet op dit moment niet of Julian in staat is om dat te doen. Ik wil hem niet binnenhalen omdat ik hem waardeer en respecteer. Ik ben op zoek naar renners die goed kunnen presteren, zodat we onze plek in de WorldTour kunnen veiligstellen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.