Cofidis heeft selectie rond na aantrekken Christophe Noppe
foto: Cor Vos
maandag 24 oktober 2022 om 15:45

Cofidis heeft selectie rond na aantrekken Christophe Noppe

Cofidis heeft zijn selectie voor 2023 compleet na de komst van Christophe Noppe. De 27-jarige Belg verlaat na drie seizoenen Arkéa-Samsic en tekent voor twee seizoenen bij de ploeg van manager Cédric Vasseur.

Noppe staat te boek als een snelle man met een voorliefde voor de (voorjaars)klassiekers. De Belg is nog op zoek naar zijn eerste zege op professioneel niveau, maar verzamelde de voorbije jaren al wel de nodige ereplaatsen. Zo was hij dit jaar nog vierde in de Tour de Vendée, vijfde in de Memorial Rik Van Steenbergen en tiende in de Elfstedenronde in Brugge.

Noppe, geboren in Oudenaarde maar nu gevestigd in Ieper, zal bij zijn nieuwe ploeg voornamelijk in dienst rijden. “Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring uit te spelen in dienst van mijn ploeggenoten, zodat ze in staat zijn om hun klasse te etaleren en zo overwinningen kunnen boeken. Ik ben erg blij om me bij het team te voegen. Ik droomde er als kind al van om voor Cofidis uit te komen. Ik kan niet wachten om aan het avontuur te beginnen en mijn ploeggenoten te helpen in de klassiekers en etappekoersen.”

Teambaas Vasseur is ook blij met zijn laatste aanwinst voor komend seizoen. “We zijn erg blij met het feit dat we Christophe bij het team mogen verwelkomen. Hij zal ons veel bijbrengen op het gebied van de klassiekers, met dank aan zijn parcourskennis en tactische vaardigheden. Hij zal zich onder meer ontfermen over Axel Zingle, die al heeft aangetoond aanleg te hebben voor het klassieke werk. We zijn er zeker van dat Christophe snel zal integreren binnen de groep.”

Selectie voor 2023

Cofidis begint straks met dertig renners aan het nieuwe seizoen. Guillaume Martin is ook in 2023 weer de (belangrijkste) kopman op rondegebied, in de sprints is het vooral uitkijken naar Bryan Coquard, Max Walscheid, Simone Consonni en Davide Cimolai. Andere blikvangers binnen de ploeg zijn Ion Izagirre, Jesús Herrada, Simon Geschke, Victor Lafay, Rémy Rochas en toptalent Axel Zingle.

Noppe, Jonathan Lastra, Axel Mariault en Harrison Wood zijn de nieuwkomers. Daartegenover staat het vertrek van Sander Armée, Tom Bohli, Szymon Sajnok, Kenneth Vanbilsen en Davide Villella. Het is nog onduidelijk waar deze renners hun carrières zullen voortzetten.

Selectie Cofidis voor 2023
flag-be Piet Allegaert
flag-fr François Bidard
flag-pt André Carvalho
flag-fr Thomas Champion
flag-it Davide Cimolai
flag-it Simone Consonni
flag-fr Bryan Coquard
flag-fr Alexandre Delettre
flag-es Rubén Fernández
flag-fr Eddy Finé
flag-de Simon Geschke
flag-es Jesús Herrada
flag-es José Herrada
flag-es Ion Izagirre
flag-nl Wesley Kreder
flag-fr Victor Lafay
flag-es Jonathan Lastra
flag-fr Axel Mariault
flag-fr Guillaume Martin
flag-be Christophe Noppe
flag-fr Anthony Perez
flag-fr Pierre-Luc Périchon
flag-fr Alexis Renard
flag-fr Rémy Rochas
flag-fr Benjamin Thomas
flag-fr Hugo Toumire
flag-be Jelle Wallays
flag-de Max Walscheid
flag-gb Harrison Wood
flag-fr Axel Zingle

Aantal: 30

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.