Cofidis kondigt komst Davide Cimolai aan
foto: Cor Vos
maandag 16 augustus 2021 om 12:02

Cofidis kondigt komst Davide Cimolai aan

Cofidis heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Davide Cimolai. De sprinter van Israel Start-Up Nation tekende een tweejarig contract bij het WorldTeam van Cédric Vasseur.

Cimolai laat via zijn nieuwe ploeg weten heel blij te zijn met zijn overstap. “Ik wil Cédric Vasseur bedanken voor deze kans. Dit is een hoogtepunt in mijn carrière: Cofidis is een van de grootste ploegen in het peloton en nu krijg ik de kans om daar onderdeel van te zijn. Ik ga er alles aan doen om van de komende twee seizoenen de beste van mijn carrière te maken. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe ploeggenoten te ontmoeten. Ik ken Simone Consonni al goed. We spreken regelmatig met elkaar in het peloton.”

Vasseur is blij met de komst van Cimolai naar Cofidis. “Davide is een ervaren renner die zich sinds zijn komst naar de WorldTour steeds heeft ontwikkeld. Hij kent de Franse wielercultuur goed door zijn tijd bij FDJ. Binnen onze ploeg krijgt hij de kans om zijn potentieel te laten zien. Davide wordt samen met Simone Consonni een van de belangrijke onderdelen in onze jacht op overwinningen in de sprints met Bryan Coquard. De samenwerking tussen Coquard, Cimolai en Consonni wordt ook een van onze speerpunten in de klassiekers.”

Sinds 2019 bij Israel Start-Up Nation
Cimolai begon zijn carrière in 2010 bij Liquigas, waarna hij in 2012 verkaste naar Lampre-ISD. Bij die ploeg boekte hij zijn eerste successen. Zo won hij de Trofeo Laigueglia in 2015 en pakte hij etappezeges in Parijs-Nice en de Volta a Catalunya. In 2017 vertrok hij naar Groupama-FDJ, waar hij deel uitmaakte van de leadout-trein van Arnaud Démare. Nadat hij bij de Franse ploeg moest vertrekken, kwam hij in 2019 bij Israel Start-Up Nation terecht. In zijn eerste seizoen won hij twee etappes en het eindklassement in de Vuelta a Castilla y Leon en een rit in de Tour de Wallonie.

Dit jaar pakte Cimolai enkele ereplaatsen in de Giro d’Italia. Zo werd de Italiaanse sprinter twee keer tweede en een keer derde. Hij was er dus weliswaar al een aantal keer dichtbij, maar nog altijd wacht hij op zijn eerste etappezege in een grote ronde. Momenteel is hij met Israel Start-Up Nation actief in de Vuelta a España.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.