Cofidis over Bouhanni: “We zijn verrast door zijn conditie”
foto: ASO
vrijdag 17 mei 2019 om 15:23

Cofidis over Bouhanni: “We zijn verrast door zijn conditie”

Nacer Bouhanni finishte in de Tour of California als achtste in de etappe naar Ventura. De Fransman zat er na een pittige finale nog bij, tot tevredenheid van ploegleider Roberto Damiani. “Dit is een fantastisch resultaat”, zo vertelt de Italiaan aan Cyclingnews. “We zijn toch een beetje verrast door zijn goede conditie.”

Bouhanni en Cofidis: het is niet altijd een even gelukkig huwelijk. De Franse sprinter is bezig aan een moeizaam seizoen, maar de 28-jarige renner lijkt er langzaam door te komen. Zo wist Bouhanni te overleven in de finale naar Ventura, ondanks een steil klimmetje in de slotfase.

“Een geweldig resultaat, helemaal omdat het een lange etappe was met veel hoogtemeters. We zijn heel erg blij met de conditie van Nacer. We zijn zelfs een beetje verrast”, zo geeft Damiani toe. “Nacer had gezondheidsproblemen na Tirreno-Adriatico, maar hij voelt zich nu OK. De conditie is goed.”

Damiani ziet zijn poulain alleen maar beter worden. “We zijn allemaal blij met de goede vorm van Nacer.” De grote vraag is of Bouhanni zal worden uitgespeeld in de komende Tour de France. Vorig jaar moest de renner nog tandenknarsend toezien hoe de ploeg Christophe Laporte uitspeelde als sprintkopman.

Tourselectie 
“Nacer is normaal gesproken een van onze speerpunten voor de Tour. We hebben op dit moment de keuze tussen dertien of veertien renners”, is Damiani duidelijk. “Maar we zullen pas later een beslissing nemen. Maar als Nacer in goede conditie is, is hij een van de belangrijkste renners.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.