Cofidis rekent in Milaan-San Remo op sprinters Viviani en Laporte
Christophe Laporte - foto: Cor Vos
dinsdag 16 maart 2021 om 12:39

Cofidis rekent in Milaan-San Remo op sprinters Viviani en Laporte

Cofidis heeft zijn selectie bekendgemaakt voor Milaan-San Remo. De Franse formatie rekent aankomende zaterdag op snelle mannen Elia Viviani en Christophe Laporte. Ook klimmer Guillaume Martin maakt deel uit van de selectie.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Mocht de 112e editie van Milaan-San Remo eindigen in een sprint, dan heeft Cofidis met Viviani en Laporte twee potentiële afmakers in huis. Viviani moet dan wel hopen op een gesloten wedstrijd, terwijl Laporte meestal komt bovendrijven na een selectieve koers. Die laatste maakte onlangs nog indruk in Parijs-Nice.

De 28-jarige Laporte eindigde twee keer als runner-up in een etappe. In de zesde etappe naar Biot moest hij Primož Roglič laten voorgaan na een machtssprint bergop en in de slotrit moest hij zijn meerdere erkennen in Magnus Cort. Laporte was eerder dit jaar wel succesvol in de Ster van Bessèges.

Viviani wist in de UAE Tour nog naar meerdere ereplaatsen te sprinten, maar in Tirreno-Adriatico kwam hij niet verder dan een negende stek in de voorlaatste etappe met aankomst in Lido di Fermo. De selectie bestaat verder uit de eerder genoemde Martin, Anthony Perez, Pierre-Luc Périchon, Fabio Sabatini en Kenneth Vanbilsen.

Update: Attilio Viviani is door Cofidis opgeroepen als vervanger van Anthony Perez.

Selectie flag-fr Cofidis voor Milaan-San Remo (20 maart)
flag-fr Christophe Laporte
flag-fr Guillaume Martin
flag-fr Pierre-Luc Périchon
flag-it Fabio Sabatini
flag-be Kenneth Vanbilsen
flag-it Attilio Viviani
flag-it Elia Viviani

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.