Cofidis trekt zonder Nacer Bouhanni naar de Vuelta

vrijdag 19 juli 2019 om 08:03
Cofidis trekt zonder Nacer Bouhanni naar de Vuelta

foto: Cor Vos

Nacer Bouhanni zal dit jaar helemaal geen grote ronde rijden. De Fransman werd eerder al niet geselecteerd voor de Tour de France, maar nu mag hij ook deelname aan de Vuelta a España vergeten. De 28-jarige sprinter won vorig jaar nog een etappe in de Spaanse rittenkoers.

Het is geen publiek geheim dat het niet botert tussen Bouhanni en zijn ploeg Cofidis. Vooral de relatie tussen de sprinter en teammanager Cédric Vasseur raakte flink bekoeld. Zo liet Vasseur zich enkele malen kritisch uit in de media over Bouhanni, tot ongenoegen van de renner. “Ik begrijp het niet”, aldus de rappe man.

“Ik heb geprobeerd met hem te praten, maar er is geen manier. In de koers is hij aardig. Maar als ik zie wat hij in de media over mij zegt… Ik kan niet meer tegen de vernedering die ik sinds zijn komst heb moeten doorstaan”, zo vertelde Bouhanni, die na dit seizoen vertrekt naar Arkéa-Samsic.

Kleinere wedstrijden
Bouhanni hoopte in het najaar nog te schitteren in de Vuelta, maar dat feestje gaat dus niet door. De Fransman zal nog deelnemen aan enkele kleinere wedstrijden. Zo vertrekt hij binnenkort naar België voor de GP Pino Cerami (25 juli), gevolgd door La Polynormande (18 augustus) en de Omloop Mandel-Leie-Schelde (31 augustus) in Meulebeke.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.