Cofidis wil Warren Barguil
Warren Barguil - foto: Sirotti
donderdag 4 oktober 2018 om 10:20

Cofidis wil Warren Barguil

Cedric Vasseur wil Warren Barguil naar Cofidis halen. De teambaas van de Franse ProContinentale formatie vertelt aan L’Equipe dat hij al contact gehad heeft met de 26-jarige Franse klimmer.

“De dag dat hij vrij man is, zal ik ervoor strijden om hem aan te trekken”, aldus Vasseur. “Het is een kans die wij niet mogen laten liggen, zeker niet nu we in 2020 terug willen keren naar de WorldTour.”

Geen ruil met Bouhanni
Barguil heeft bij Fortuneo-Samsic nog een doorlopend contract voor volgend seizoen. Hij is van plan om dat te respecteren. Een in de Franse media gesuggereerde ruil met Nacer Bouhanni lijkt daarmee van de baan. “De ploeg heeft mij gesteund in moeilijke tijden. Wanneer dat niet het geval zou zijn geweest, zou ik een overtrek misschien overwogen hebben”, geeft Barguil aan. “Het voelt als een grote familie”, aldus Barguil. “Ik heb nog een contract voor een jaar en ik ga heel hard mijn best doen om terug in topvorm te raken om in 2019 de ploeg resultaten te bezorgen.”

Lombardije
Eerst staat volgende week zaterdag de Ronde van Lombardije op het programma. “We zijn de organisatie dank verschuldigd dat we hier mogen starten. Ik heb een moeilijke periode achter de rug, inclusief het verlies van een dierbare”, vertelt hij, verwijzend naar het overlijden van zijn grootmoeder. “Het zal me goed doen om in Lombardije te koersen en goed de winter in te gaan.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
4 oktober 2018 10:31
Wil of wilt?
    4 oktober 2018 10:38
    Wil
    4 oktober 2018 11:34
    Ik wil
    Jij wilt
    Hij/zij/het wil
    Wij/jullie/zij willen
4 oktober 2018 10:45
Wacht, Cofidis wil ook weer terug naar de WorldTour? Dat wordt nog dringen dan met Direct Energie en die Chinezen.
4 oktober 2018 16:00
Indien Nacer Bouhanni wil blijven, zo ik in het geval van Warren Barguil niet van ploeg veranderen. Er is enorm veel wrevel geweest bij Cofidis door het gedrag van Nacer Bouhanni.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.