Cofidis: “WorldTour een doel voor bedrijf en ploeg”

zaterdag 19 januari 2019 om 09:47
Cofidis: “WorldTour een doel voor bedrijf en ploeg”

foto: Cor Vos

Cofidis heeft officieel de wens uitgesproken in 2020 deel uit te willen maken van de WorldTour. De Franse ploeg zinspeelde al vaker op een promotie naar het hoogste UCI-niveau, maar sponsor en ploeg deden dit gisteren ook publiekelijk tijdens een ploegpresentatie in Roubaix. “Het besluit om betrokken te willen worden in dit project is geweldig nieuws”, zei ploegbaas Cédric Vasseur.

Tot en met 2009 maakte Cofidis al deel uit van de hoogste klasse, die toen nog de ProTour heette. Sinds 2010 komt de ploeg uit in het ProContinentale circuit. Toch kon de ploeg jaarlijks rekenen op een uitnodiging voor de Tour de France en ook dit jaar is zij verzekerd van een ticket. “We hebben immers al een aantal WorldTour-waardige renners in ons team”, zei Vasseur in L’Équipe.

Ambitie niet nieuw
De ambitie van Cofidis om op het hoogste niveau te acteren is niet nieuw. Zo werd ploegbaas Vasseur in 2017 aangetrokken om de resultaten van de ploeg naar een hoger niveau te tillen en kaartte het team ook vorig jaar dit streven al aan. Voor 2019 waren de licenties toen echter al vergeven.

Met de interesse in de WorldTour in het achterhoofd polste de ploeg in 2018 ook al bij Warren Barguil voor een transfer. De Fransman had echter nog een doorlopend contract bij Arkéa-Samsic, dat hij wilde respecteren. “De dag dat hij een vrij man is, zal ik ervoor strijden om hem aan te trekken”, zei Vasseur toen al ver zijn landgenoot.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone