Cofidis ziet Fortin en Maté uitvallen: “Mijn helm redde mijn leven”
Luis Ángel Maté - foto: Cor Vos
zondag 4 augustus 2019 om 11:25

Cofidis ziet Fortin en Maté uitvallen: “Mijn helm redde mijn leven”

Veel pech voor Cofidis in de Ronde van Polen. In de openingsetappe zag de ploeg al twee renners uitvallen na een valpartij. Filippo Fortin en Luis Ángel Maté moesten allebei worden overgebracht naar het ziekenhuis met verschillende kwetsuren.

Door de toenemende nervositeit in het peloton in voorbereiding op de finale van de openingsrit naar Kraków, gingen Filippo Fortin en Luis Ángel Maté in de laatste twintig kilometer tegen de vlakte. Voor beide renners betekende dit meteen einde verhaal. Fortin brak bij de val vier ribben en ook liep hij een klaplong op. Om daaraan behandeld te worden, werd hij meteen naar de operatiekamer gebracht.

Maté kwam er relatief beter vanaf. De Spanjaard was hard terechtgekomen op zijn hoofd, wat een flinke wond veroorzaakte. Ondanks de stevige impact van het ongeval, bleef hij gevrijwaard van breuken en verloor hij nooit het bewustzijn. Toch moest hij overnachten in het ziekenhuis door de harde klap en waren er meer dan vijftig hechtingen nodig om zijn hoofdwond te behandelen, liet hij weten op zijn eigen webpagina.

“Ik verloor veel bloed en vermoedelijk moet ik enkele dagen blijven ter observatie. Nu denk ik slechts aan rusten, herstellen en zo snel mogelijk weer fietsen.” Maté ziet zijn aanloop naar zijn achtste deelname aan de Vuelta a España weliswaar danig worden verstoord door de harde val, maar desondanks hoopt hij toch aan de start te kunnen verschijnen van de Spaanse ronde – zijn hoofddoel van het seizoen.

In de ronde van zijn thuisland droeg hij vorig jaar liefst vijftien dagen de wit-blauwe bergtrui.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.