Colbrelli: “Ik ben klaar om een grote klassieker te winnen”
foto: Cor Vos
woensdag 20 februari 2019 om 10:26

Colbrelli: “Ik ben klaar om een grote klassieker te winnen”

Sonny Colbrelli heeft zijn eerste zege van het seizoen kunnen vieren in Oman. Nu richt de Italiaan van Bahrein Merida zich in eerste instantie op de klassiekers. “Ik ben klaar om een grote klassieker te winnen”, zegt Colbrelli tegen Cyclingnews.

Colbrelli kijkt uit naar het Vlaamse openingsweekend met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne. “Het openingsweekend is heel belangrijk voor mij. Ik hou van koersen in België en het is de start van het voorjaar”, vertelt Colbrelli enthousiast.

“Ik ga niet langer voor een top 10 of top 5; ik wil naar het podium”
De voorjaarscoureur met een goed eindschot zegt zelf in goede vorm te verkeren. “Maar het kan nog beter. Ik zal mijn beste conditie bereiken in Milaan-San Remo en alles wat daarna komt”, meldt Colbrelli. “Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren en ik voel dat ik beter word. Ik ga niet langer voor een top tien of top vijf; ik wil naar het podium.” Als Colbrelli een klassieker naar keuze mag noemen die hij graag op zijn erelijst ziet staan, dan kiest de 28-jarige renner voor de Ronde van Vlaanderen. “Het is mijn droom om de Ronde te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.