Colbrelli verslaat Valverde in GP Bruno Beghelli

zondag 6 oktober 2019 om 16:19
Colbrelli verslaat Valverde in GP Bruno Beghelli

foto: Cor Vos

Sonny Colbrelli heeft in eigen land de GP Bruno Beghelli gewonnen. De Italiaanse sprinter van Bahrain Merida was na bijna 200 kilometer koers de beste van een kopgroep van zeven. Alejandro Valverde sprintte naar de tweede plaats, voor Jack Haig. Bauke Mollema was ook mee in de beslissende groep, maar hij kon zijn titel niet verdedigen.

Vroege kopgroep
Drie renners kozen voor een lange dag in de aanval. Stepan Kuriyanov (Gazprom-Rusvelo) kreeg Tommaso Fiaschi (Beltrami TSA-Hopplà-Petroli Firenze) en Emil Dima (Giotti Victoria Palomar) met zich mee. Hun voorsprong bedroeg vroeg in de rit al meer dan tien minuten, maar werd daarna beetje bij beetje kleiner.

Het peloton werd aangevoerd door Bahrain Merida en UAE Emirates. De klim naar Zappolino was de scherprechter van de lokale rondes in Monteveglio. Deze was voor Fiaschi te zwaar, waardoor Kuriyanov en Dima overbleven aan kop. Het bleek een onmogelijk strijd voor de twee, want al 42 kilometer voor de finish werden zij ingerekend.

Finale breekt open
Tachtig overgebleven renners gingen de laatste drie plaatselijke rondes in. Op de Zappolino waren het vervolgens George Bennett, Iván Ramiro Sosa en Julien Bernard die wegreden uit het peloton. Zij kregen Neilson Powless, Edoardo Affini, Hugo Houle en Gianni Moscon mee. Heel lang bleven de zeven niet vooruit, maar het peloton was wel weer even op scherp gezet.

Powless ging solo de slotronde in, met Bennett, Moscon en Houle op een klein gaatje. Zij werden ingerekend en nog op de laatste klim van de Zappolino overvleugeld door Guillaume Martin, maar ook de Franse klimmer kreeg geen ruimte. In de slotkilometers wist een zevental weg te rijden: Alejandro Valverde, Sonny Colbrelli, titelverdediger Bauke Mollema, Jack Haig, David Gaudu, Iván Garcia en Guillaume Martin gingen strijden voor de zege. Het draaide uit op een sprint, die gewonnen werd door Colbrelli.

Het is voor Colbrelli al de tweede keer dat hij de GP Beghelli wint. Het lukte hem ook al in 2015.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone