Colbrelli: “Was echt op zoek naar een overwinning”
dinsdag 19 februari 2019 om 14:27

Colbrelli: “Was echt op zoek naar een overwinning”

Sonny Colbrelli en het Midden-Oosten: het lijkt een gelukkige combinatie. De Italiaan spurtte vandaag naar de zege in de Tour of Oman, waarmee hij zijn ploeg Bahrain Merida de eerste overwinning van 2019 schonk. Vorig jaar won Colbrelli ook al een rit in de Dubai Tour. “Ik was echt op zoek naar een zege”, zo vertelde hij na afloop.

Colbrelli versloeg na een pittige etappe Greg Van Avermaet en Clément Venturini. “Ik moet al mijn ploeggenoten bedanken voor het geleverde werk”, aldus de 28-jarige Italiaan, die van een perfecte overwinning spreekt. “Ik kende de laatste kilometer, en begon mijn sprint ook op het goede moment.”

De bonkige renner bleek vandaag over de benodigde kracht te beschikken. “En dat terwijl ik deze week echt heb afgezien in de hitte. Vandaag beschikte ik wél over de juiste benen. Ik moet Van Avermaet overigens bedanken, hij sneed me namelijk niet de pas af in de sprint. Een echte gentleman”, is Colbrelli lovend over zijn Belgische collega.

Met vertrouwen naar de klassiekers 
Colbrelli liet vandaag zien klaar te zijn voor het Belgische openingsweekend. Vorig jaar reed hij zowel in de Omloop Het Nieuwsblad (8e) als Kuurne-Brussel-Kuurne (3e) naar een ereplaats. “Het zelfvertrouwen groeit echt met de dag”, besluit hij op een positieve noot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.