‘Colombiaanse oliegigant in beeld als nieuwe hoofdsponsor Team Sky’

donderdag 14 februari 2019 om 08:55
‘Colombiaanse oliegigant in beeld als nieuwe hoofdsponsor Team Sky’

foto: Cor Vos

Ecopetrol lijkt Team Sky van de ondergang te redden. Het Colombiaanse oliebedrijf is volgens La Gazzetta dello Sport klaar om het hoofdsponsorschap van de Britse WorldTour-ploeg vanaf volgend seizoen op zich te nemen.

Dave Brailsford is in Colombia voor de Tour Colombia 2.1, maar dat is volgens de roze sportkrant niet de enige reden waarom hij momenteel in Zuid-Amerika verblijft. De ploegbaas, die na het afhaken van Sky op zoek is naar een nieuwe hoofdsponsor, voerde in de hoofdstad Bogotá gesprekken met de Colombiaanse president Iván Duque en Ernesto Lucena, hoofd van het Ministerie van Sport. Volgens El Espectador was de ontmoeting geïnitieerd door voormalig Sky-renner Rigoberto Uran, die al langer hardop droomt van een Colombiaanse WorldTour-ploeg.

Tijdens het gesprek is Ecopetrol naar voren geschoven als nieuwe hoofdsponsor. Het bedrijf is voor meer dan tachtig procent in handen van de Colombiaanse overheid en behoort tot de grootste spelers op de Zuid-Amerikaanse oliemarkt, met meer dan 9.000 werknemers. Mogelijk zijn er naast Ecopetrol nog meer Colombiaanse bedrijven betrokken bij de overname van de wielerploeg.

Team Sky heeft al langer een band met Colombia. In de beginjaren van de ploeg was Rigoberto Uran steevast een van de klassementsrenners. Dit jaar seizoen staan er drie Colombiaanse renners op de loonlijst van de formatie: Sebastián Henao, Iván Sosa en Egan Bernal.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.