Colpack, Robin Wennekes, Dion Beukeboom, Filippo Ganna
foto: WielerFlits
dinsdag 12 juni 2018 om 20:00

Colpack, Robin Wennekes, Dion Beukeboom, Filippo Ganna

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Dion Beukeboom, Robin Wennekes en de bekende Italiaanse opleidingsploeg Colpack. 

Bekende opleidingsploeg Colpack gaat continentaal

Het Italiaanse Colpack wordt komend jaar een continentaal team. Dat melden Italiaanse media. De ploeg staat al jaren te boek als een uitstekende opstap voor Italiaanse talenten naar de profwereld. Het is als opleidingsploeg verbonden aan UAE Emirates, waardoor mannen als Simone Consonni, Filippo Ganna, Oliveiro Troia en Edward Ravasi nu bij die ploeg rijden. Deze samenwerking wil de ploeg in stand houden.


Robin Wennekes hangt fiets aan de haak

Robin Wennekes heeft zondag in de Midden-Brabant Poort Omloop zijn laatste koers gereden. De 25-jarige Nederlander hangt zijn fiets aan de haak en kiest voor een maatschappelijke carrière. Dat meldde zijn ploeg Vlasman. Het contract tussen de renner en de ploeg is per vandaag ontbonden.

Wennekes werd in 2016 Nederlands kampioen elite-zonder-contract. Hij sprintte op de Brouwersdam naar de zege, nadat pas in een zenuwslopende slotkilometer de laatste vluchter was ingerekend. Dex Groen eindigde toen op de tweede plaats, Hans Dekkers werd derde.


Dion Beukeboom treedt toe tot atletencommissie NOC*NSF

Dion Beukeboom is één van de nieuwe leden van de NOC*NSF Atletencommissie. De 29-jarige renner van Vlasman, die dit jaar een poging gaat doen het werelduurrecord te verbreken, gaat zich in die rol inzetten voor de belangen van topsporters. Hij wil dat er meer vanuit de sporter wordt gedacht en pleit voor meer samenspraak met bonden en NOC*NSF. Onder anderen wielrenster Vera Koedooder en handbiker Jetze Plat maken al deel uit van deze commissie.


Filippo Ganna lijkt ongedeerd na valpartij in Zwitserland

De vierde etappe van de Ronde van Zwitserland werd geteisterd door hevige regenbuien. Hierdoor was het parcours bij momenten spekglad, zo ondervond ook de voor UAE Emirates uitkomende Filippo Ganna. De 21-jarige Italiaan kwam met enkele renners hard ten val, toen het peloton over tramrails werd gestuurd.

Het leek erop dat de jonge Ganna de handdoek moest gooien, maar de Italiaan kon zijn weg toch vervolgen. Hij eindigde uiteindelijk als 146e in de daguitslag, op 19:35 van ritwinnaar Christopher Juul-Jensen.


Giovanni Carboni ontsnapt aan breuken na aanrijding op training

Een andere jonge Italiaan die vandaag het slachtoffer werd van tegenslag, is Giovanni Carboni. De 22-jarige renner van Bardiani-CSF was aan het trainen in zijn woonplaats Fano toen hij werd aangereden door een auto. Uit onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat hij geen breuken heeft opgelopen.

Wel heeft Carboni zijn enkel verstuikt en zijn pezen gekneusd. De klimmer – vorig jaar vijfde in de Giro della Valle d’Aosta – moet enkele dagen rust houden, alvorens er een definitieve datum kan worden vastgesteld voor zijn comeback.


Opvallende statistiek Battaglin in Ronde van Zwitserland

Enrico Battaglin spurtte vandaag naar een zevende plek in de Ronde van Zwitserland. Op zich is dat niet vreemd, ware het niet dat de Italiaan ook in de twee voorgaande etappes op de zevende stek eindigde.

De kans is overigens klein dat Battaglin voor een vierde maal op rij als zevende zal finishen, want morgen staat er een aankomst bergop op het programma naar Leukerbad.


Mathieu van der Poel verkent gravelpaden en kasseien van het Hageland

Dat Mathieu van der Poel in topvorm is, demonstreerde hij de voorbije weken. Na zijn eindzege in de Boucles de la Mayenne vloerde hij afgelopen zondag in de Ronde van Limburg op indrukwekkende wijze Nacer Bouhanni in de sprint.

De volgende koers die op het programma staat van de 23-jarige alleskunner is de vijftiende editie van Dwars door het Hageland. Deze UCI 1.1-koers – kenmerkend vanwege zijn grind- en gravelpaden en kasseistroken – werd vorig jaar gewonnen door Van der Poel, na een ijzingwekkend duel met landgenoot Taco van der Hoorn en eeuwige rivaal Wout van Aert.

Kan de Nederlander vrijdag opnieuw zegevieren in de ‘Vlaamse Strade Bianche’? Samen met zijn ploeg Corendon-Circus verkende hij vandaag de kritieke punten van de koers. Aan de voorbereiding zal het met andere woorden niet liggen.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
12 juni 2018 20:22
Dat Robin Wennekes stopt is niet gezegd, hij is alleen weg bij Vlasman. Die gaan we nog wel zien in de criteriums als clubrenner.
12 juni 2018 20:35
Colpack wordt dat een elite- ipv een beloftenploeg?
12 juni 2018 20:39
Wanneer gaat Beukeboom een aanval doen op het werelduurrecord?
12 juni 2018 21:45
@MME, volgens mij in augustus.
13 juni 2018 07:11
@ Redactie een duel is in essentie een gevecht tussen twee partijen. Het is dan ook onmogelijk om een duel te voeren tegen Taco & Wout op hetzelfde moment

Om te reageren moet je ingelogd zijn.