Commentator en oud-renner Paul Sherwen (62) overleden
foto: Sirotti
maandag 3 december 2018 om 08:09

Commentator en oud-renner Paul Sherwen (62) overleden

Erkend wielercommentator en oud-profwielrenner Paul Sherwen is op 62-jarige leeftijd overleden. Sherwen was jarenlang een bekende stem aan de zijde van mede-commentator Phil Liggett. Het nieuws van zijn dood roept veel reacties op in de wielerwereld.

Sherwen werd in 1978 profwielrenner. Tijdens zijn loopbaan reed hij zeven keer de Tour de France en won hij twee keer het Brits kampioenschap op de weg. Na zijn loopbaan werkte hij maar liefst 33 jaar als commentator. Zijn stem was geliefd bij onder meer Amerikaanse en Australische koersen. Sherwens huidige werkgever NBC bracht het nieuws van zijn overlijden naar buiten.

“Paul was een synoniem van de Tour de France in de Verenigde Staten. Hij zal zeer gemist worden bij legioenen fans en de NBC-familie, die in juli de eer had om deel uit te maken van Pauls veertigste Tour de France”, schrijft NBC. Sherwen is overleden in Oeganda, waar hij de laatste jaren woonde en belangen had in de mijnbouw.

Op sociale media stromen ontzettend veel reacties binnen op het overlijden van Sherwen. Hij was geliefd in het wielerpeloton als commentator en renner, maar ook als persman van bijvoorbeeld de Motorola-ploeg. Daar werkte hij begin jaren ’90 samen met een jonge Lance Armstrong.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.