Communicatiebedrijf Dstny investeert in jeugdploeg Arnaud De Lie
foto: Cor Vos
donderdag 20 april 2023 om 11:17

Communicatiebedrijf Dstny investeert in jeugdploeg Arnaud De Lie

Cloudcommunicatiebedrijf Dstny zal vanaf nu ook investeren in Dakwerken Crabbé-CC Chevigny, de jeugdploeg van Arnaud De Lie. De profploeg Lotto Dstny werkt al samen met de opleidingsformatie, maar Dstny wil ook zijn steentje bijdragen aan het laten doorontwikkelen van talentvolle wielrenners.

Het is geen geheim dat Dstny talentontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan en het bedrijf gaat nu nog een stapje verder: het kondigde vandaag een partnership aan met Dakwerken Crabbé-CC Chevigny, de jeugdploeg die de carrière van Arnaud De Lie vorm gaf en waarmee profploeg Lotto-Dstny al samenwerkt. Met dit nieuwe initiatief wil Dstny zijn steentje bijdragen aan het laten doorontwikkelen van talenten.

“We zijn heel blij dat Dstny, sinds dit jaar zichtbaar op onze shirts en shorts, zich aansluit bij onze partners die dezelfde passie delen en de talenten van morgen willen opleiden”, laat Jo Van Gossum, verantwoordelijk voor sales en managment bij Dakwerken Crabbé-CC Chevigny, weten in een persbericht.

Daan De Wever, CEO van Dstny, wil met dit nieuwe sponsorinitiatief een krachtig signaal afgeven. “Mijn broer en ik zijn ooit met Dstny gestart vanop onze slaapkamer. Intussen is Dstny uitgegroeid van start-up naar internationale scale-up met meer dan 1000 medewerkers en zijn we actief in zeven Europese landen. We hebben de ambitie om nog verder te groeien en ons verder te meten met de grootsten in onze sector.”

“Er is veel wielertalent in België”
“Dat kunnen we alleen waarmaken dankzij onze medewerkers en door talenten binnen onze organisatie alle kansen te geven. Vanuit diezelfde overtuiging zetten we nu mee onze schouders onder de jeugdploeg van Crabbé Toitures-CC Chevigny. Jonge renners verdienen alle kansen om hun droom waar te maken en ‘op de bus’ te geraken. Er is veel wielertalent in België en het is van belang dat zij alle kansen krijgen om te groeien. Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen.”

Arnaud De Lie is niet de enige renner die groot is geworden bij Crabbé Toitures-CC Chevigny. Ook Sylvain Moniquet (nu Lotto Dstny), Laurens Huys, Louis Meintjes, Loïc Vliegen, Tom Paquot (Intermarché-Circus-Wanty), Jens Reynders en Itamar Einhorn (Israel-Premier Tech), Ryan Gibbons (UAE Emirates), Ryan Mullen (Trek-Segafredo), Henri Vandenabeele (Team DSM), Lionel Taminiaux (Alpecin-Deceuninck) en Ludovic Robeet (Bingoal-WB) genoten er hun opleiding.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.