CONI vraagt schorsing voor Damiano Caruso
vrijdag 28 oktober 2011 om 12:16

CONI vraagt schorsing voor Damiano Caruso

Het Italiaans Olympisch Comité heeft een schorsing van vier jaar gevraagd voor Damiano Caruso. In een korte verklaring laat het CONI weten dat de Italiaanse renner, die nu uitkomt voor Liquigas-Cannondale, betrokken is geweest bij handel in verboden producten. De feiten dateren wel al van vier jaar geleden, toen hij nog geen prof was en uitkwam voor het kleine Mastromarco.

foto: Sirotti

Van de vierjarige schorsing die het CONI voorstelt, zou wel de helft voorwaardelijk zijn. Opvallend is dat het CONI de sanctie wil laten ingaan op 6 december 2010, terwijl Caruso in tussentijd wel gewoon wedstrijden heeft gereden. Wel zou hij daardoor maar aan de kant moeten blijven tot eind 2012.

In een korte verklaring benadrukt Liquigas dat het gaat om feiten die hebben plaatsgevonden lang voordat de renner voor het team uitkwam. “De ploeg wil eerst meer details van de zaak en geeft Caruso de mogelijk om de zaak zo snel mogelijk uit te klaren bij de bevoegde instanties. Zolang er geen uitspraak is, legt de ploeg haar renner geen straf op”, luidt het verder.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.