Consonni wordt ploeggenoot van Viviani bij Cofidis

vrijdag 9 augustus 2019 om 12:20
Consonni wordt ploeggenoot van Viviani bij Cofidis

foto: Cor Vos

Het Franse Cofidis bouwt verder aan een sprinttrein rondom Elia Viviani. De ProContinentale formatie heeft namelijk Simone Consonni weten te strikken. De 24-jarige Italiaan – die nu nog uitkomt voor UAE Emirates – heeft een tweejarig contract getekend bij de ploeg van manager Cédric Vasseur.

Consonni begon zijn profcarrière in 2017 bij het ploeg uit het Midden-Oosten. Hij wist vorig jaar zijn eerste en tot nu toe enige profzege te boeken: een etappe in de Ronde van Slovenië. De Italiaan staat te boek als een snelle man, maar is ook bekend vanwege zijn lead-out werk voor andere spurters zoals Fernando Gaviria en Alexander Kristoff.

Consonni – die ook een verleden heeft als baanwielrenner – zal bij Cofidis een andere grote sprinter tegenkomen: zijn landgenoot Elia Viviani. “Cofidis is echt een historisch team. Ik kan me herinneren dat ik vroeger naar wielrennen keek en dat Cofidis toen al in het peloton reed. Het is tijd om de volgende stap te zetten in mijn carrière.”

“Ik ben ontzettend blij dat ik samen met Elia Viviani deel uitmaak van deze ploeg”, zo vertelt Consonni in een persbericht. “Het is geweldig dat we vanaf nu kunnen rekenen op een talentvolle renner als Simone”, zo vult teambaas Vasseur aan. “Hij heeft het talent om zelf overwinningen te boeken, maar ook om Elia te helpen.”

Cofidis is druk bezig om zich te versterken voor aankomend seizoen, aangezien de ploeg ook al klimmer Guillaume Martin heeft binnengehaald. Bovendien neemt Viviani zijn vaste sprintaantrekker Fabio Sabatini mee naar de Franse formatie.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.