Contador: “De nieuwe Contador komt uit mijn stichting”

woensdag 30 december 2015 om 15:24
Contador: “De nieuwe Contador komt uit mijn stichting”

foto: Sirotti

Alberto Contador meldde eerst dat hij na 2016 zou stoppen met wielrennen, maar de Spanjaard heeft de deur intussen alweer op een kier gezet voor een langer verblijf in het peloton. Van de huidige renners vindt de Tinkoff-kopman Fabio Aru nog het meest op hem lijken, maar een nieuwe Contador is er nog niet, stelt hij in een interview.

“Momenteel is er niemand die honderd procent op mij lijkt”, vertelt El Pistolero. “Ik kan zeggen dat Fabio Aru op mij lijkt in sommige omstandigheden. Maar als er niemand is als ik, dan komt er hopelijk een renner uit mijn stichting. Uit de junioren of de beloften.” De stichting van de Girowinnaar van 2015 heet Fundación Alberto Contador.

Al meerdere malen heeft Contador geprobeerd de dubbel Giro-Tour te winnen, maar dat is hem tot op heden niet gelukt in één seizoen. “Een grote ronde winnen is al lastig, maar twee op rij is tien keer moeilijker”, zegt de 33-jarige klimmer, die wel denkt dat het geen onmogelijke opgave is.

Komend seizoen zal Contador niet voor de dubbel gaan. Hij zet alle pijlen op de Tour de France in misschien wel zijn laatste seizoen. De Spanjaard ziet zichzelf niet als grote favoriet. Alvast vooruit kijkend naar de strijd om de eindzege weet hij niet te kiezen tussen Chris Froome en Nairo Quintana. “Maar als ik iemand moet noemen, zeg ik Froome.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Zjoske 30 december 2015 om 15:52

Edit redactie: Dank. Is aangepast

Orakel 30 december 2015 om 15:57

Hoe ziet Contador zichzelf als renner? Hetzelfde zoals wij wielervolgers dat zien?
Wij voelen zijn benen niet, weten niet of Contador gewoon dieper durft/kan gaan, of dat hij gewoon een grotere of efficiëntere motor heeft. Dus mij is niet helemaal duidelijk op welke vlakken hij geen "gelijke" ziet. Ik neem aan dat Contador het vrij ruim bedoelt, aangezien hij doelt op een 100% gelijke (dus aanvaller, sterk bergop, uitmuntende tijdrit, tactisch sterk). Op het gebied van tijdrijden mag Aru dan inderdaad nog wel verbeteren. Tactisch zie ik Aru niet floreren, dat zit er gewoon niet in bij hem (ondanks dat het geen domme man is).

Sephiroth 30 december 2015 om 15:59

rijstijl, tactiek, capaciteiten.. denk een combi van die 3 en evt persoonlijkheid..

En zijn rijstijl en tactiek zijn niet zo veel voorkomend idd. Aru lijkt, naar mijn mening, niet zoveel op hem trouwens. Niet de cojones zoals contador die heeft met zijn tactiek.

Noud89 30 december 2015 om 17:25

@Orakel

Ik vind het erg vroeg om te concluderen dat Aru tactisch niet zou kunnen floreren. Het stukje wat hij met Astana opvoerde in etappe 20 van de laatste Vuelta was toch erg mooi om te zien. Kwam misschien niet uit zijn koker, en misschien was het ook een stukje wanhoop, maar goed hij deed het wel. Enige punt is dat hij zich nog wel wat beter moet leren beheersen denk ik. Zeg maar een licht van Avermaet trekje.

Ben het er ook niet mee eens dat Aru niet die cojones heeft. Tot nu toe is Aru in mijn ogen juist een renner die zich er misschien nog wel te vaak in smijt en soms beter zijn moment moet kiezen. Afgelopen Giro probeerde hij de eerste 1,5 week volgens mij op iedere meter die opliep van de rest weg te rijden.

Moosje07 30 december 2015 om 18:22

Contador toch een van de weinige renners die op alle parcoursen kansen ziet en zomaar ergens een minuut of meer kan pakken waar je het niet verwacht. Zijn koersinzicht is prachtig en maakt wielrennen erg aantrekkelijk om te kijken wanneer hij meedoet

Romāns Vainšteins 30 december 2015 om 18:46

Aru geen cojones ? Pffffffff, die valt nog aan als ie dood is en ziet af tot je het hele madame Tussaud met zijn 1001 getrokken bekken vullen kan. Goeie constatering van Contador, Froome is een robot en Quintana meer een Golem, de springerige en dartelende Aru heeft idd het meeste van m weg.

Covadonga 30 december 2015 om 23:20

In een flits hebben ze ook wel wat van elkaar weg. Misschien dat AC dat bedoelt.

Coldeportes 31 december 2015 om 00:29

"Maar als er niemand is als ik, dan komt er hopelijk een renner uit mijn stichting"

Braak… Zichzelf als de standaard neerzetten. Mooie aanvallende coureur, glibberd als mens?

Burn 31 december 2015 om 00:53

@ Coldeportes:

Er wordt Contador de vraag gesteld ‘wie de nieuwe Contador is’. Dit kun je ook zien als je het interview bekijkt en het is ook vrij logisch te bedenken.

Coldeportes 31 december 2015 om 01:10

@Burn
Een ander antwoord kan zijn: “Iedere coureur is uniek. Er is geen tweede Mercx, of Froome of.. Contador. Dat hoeft ook niet. Hopelijk wordt een renner uit mijn stichting de nieuwe topper”.

Kijk, dat HAD hij kunnen zeggen. Maar hij deed het niet. Snap je hem? :6

Burn 31 december 2015 om 01:49

@ Coldeportes

Volgens jou moet Contador zichzelf niet als standaard nemen als men hem vraagt wie De volgende Contador is. Dan moet hij het hebben over Froome en Mercx.

Hij zegt overigens net als jij dat er geen volgende Contador is.

Coldeportes 31 december 2015 om 10:21

Nee dat zeg ik niet. Lees het nog eens terug

LaFlorecita 1 januari 2016 om 12:10

Hij wordt gevraagd of er een renner is die “de nieuwe Contador” is. Met andere woorden, hij wordt door de interviewer als standaard neer gezet, níet door zichzelf. Hij zegt dat hij niet iemand ziet die volledig op hem lijkt – logisch – maar dat Aru misschien wel het dichtst in de buurt komt. Daar voegt hij aan toe dat als er dus echt niemand is die de perfecte opvolger zou zijn, hij hoopt dat die uit één van zijn jeugdploegen voortkomt. Ik zie niets “glibberigs” in deze uitspraken, Coldeportes.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.