Contador doet beroep op Peter Van Petegem
dinsdag 27 april 2010 om 21:31

Contador doet beroep op Peter Van Petegem

Alberto Contador wil niets aan het toeval overlaten in zijn poging om deze zomer voor een derde keer de Ronde van Frankrijk te winnen. Zijn ploegleider bij Astana Lorenzo Lapage bracht hem daarom in contact met Peter van Petegem, die de Spanjaard gisteren en vandaag met raad en daad bijstond tijdens een verkenning van de vierde etappe van de komende Tour, die over zeven Noord-Franse kasseistroken gaat.

Gisterenavond reageerde Contador al kort door middel van een berichtje op zijn Twitterpagina. “Peter is een goeie leermeester voor de kasseien”, stuurde hij samen met deze foto de wereld in. Ook vandaag stond een verkenning op het programma, waarna Sporza hem om een reactie vroeg.

“Peter heeft me uitgelegd hoe ik best over de kasseien rijd. We hebben het ook gehad over de fiets die ik zal gebruiken. Het kader zal wat langer zijn en de banden wat groter en minder hard opgepompt”, aldus ‘El Pistolero’. “Die Tour-rit wordt heel belangrijk. Ik wil me niet laten verrassen in de finale, niet vallen of blessures oplopen. Je kan de Tour de France daar verliezen.”

Ook Van Petegem zelf is zeer te spreken over de samenwerking. “Lorenzo is een goede vriend van mij; uiteraard zei ik ja toen hij mij het voorstel deed”, vertelt hij bij Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen. “Vooral de kennismaking met het materiaal is belangrijk. We hebben enkele stroken gedaan. Met Luik-Bastenaken-Luik nog in de benen oogde Alberto niet zo soepel, maar ik zie het wel in orde komen voor de Tour de France. Zijn techniek is best oké.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.