Contador haalt uit naar Armstrong
dinsdag 28 juli 2009 om 09:20

Contador haalt uit naar Armstrong

Voor en tijdens de tour de France is er veel gesproken over de relatie tussen Contador en Armstrong. Was er echt ruzie of deed Astana alsof? Armstrong liet zelf tijdens de ronde ook een aantal opmerkelijke quotes noteren en nu de tour afgelopen is, spreekt de winnaar Contador duidelijke taal.

“Mijn relatie met Lance bestaat niet. Ook al is hij een grote kampioen, ik heb nooit bewondering voor hem als persoon gehad en zal dat ook nooit krijgen”, zei de Spanjaard op een persconferentie in Madrid.

Op zich ontkenden Contador en Armstrong tijdens de ronde vaak het bestaan van onderlinge spanningen, maar nu blijkt dat die slechts verhuld werden.

“Het was een moeilijke situatie, gespannen, de twee belangrijkste renners in het team stonden op gespannen voet met elkaar en dat bracht de rest van de staf en de renners in een ongemakkelijke positie”, aldus de 26-jarige Spanjaard, die verder zei dat de dagen in het hotel moeilijker waren dan de dagen op de weg.

“Maar we wisten dat als we ons hoofd koel zouden houden, er geen grote problemen zouden ontstaan.”

update:
Armstrong heeft ook gereageerd op zijn twitter, zie onderstaande tweets:

“Seeing these comments from AC. If I were him I’d drop this drivel and start thanking his team. w/o them, he doesn’t win.”

“hey pistolero, there is no “i” in “team”. what did i say in March? Lots to learn. Restated.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.