Contador noemt tussentijdse transfer Froome ‘ondenkbaar’
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 22 mei 2020 om 17:12

Contador noemt tussentijdse transfer Froome ‘ondenkbaar’

Alberto Contador denkt niet dat Chris Froome tijdens dit seizoen vertrekt bij Team Ineos. De Spaanse oud-wielrenner vindt het ondenkbaar dat de Brit weggaat om bij een andere ploeg de Tour de France te rijden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Froome heeft meer dan genoeg ervaring”, stelt Contador tegen Eurosport. “Als je de Tour vier keer kan winnen, dan komt dat omdat je de ervaring hebt van de voorgaande jaren. Hij is erin geslaagd om om te gaan met lastige situaties en tegenslagen. Voor mij is het dus ondenkbaar dat hij dit jaar nog van ploeg zal wisselen.”

“Als Froome op zoek is naar de sportieve uitdaging om de Tour te winnen, en hij ziet aan het begin van de Tour de France dat Egan Bernal superieur is… Misschien moet hij dan een vertrek overwegen, maar niet nu vanwege de ploegstrategie. Het is dan een kwestie van zijn eigen ambitie om voor de vijfde keer de Tour te winnen en geschiedenis te schrijven”, zegt El Pistolero.

Mocht Froome niet uitblinken in de Ronde van Frankrijk, dan kan dat ook gevolgen hebben voor de Brit zelf. Zijn huidige salaris (naar verluidt vijf miljoen euro) zal waarschijnlijk flink lager uitvallen. “Niet alle ploegen hebben een dergelijk budget dat ze zijn salaris kunnen accepteren. Dit jaar zullen de grote aankopen in oktober en november gedaan worden”, aldus Contador.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.