Contador pleit onschuldig en vecht schorsing aan (+video)
vrijdag 28 januari 2011 om 16:55

Contador pleit onschuldig en vecht schorsing aan (+video)

Alberto Contador blijft dopinggebruik ontkennen. De 28-jarige Spanjaard geeft de schuld van zijn positieve test op clenbuterol aan vervuild vlees. Contador gaf vandaag op de persconferentie aan zich niet neer te leggen bij de éénjarige schorsing van de Spaanse bond en gaat in beroep tegen die beslissing.

“Vandaag is een heel triestige dag”, zei Contador, die bij momenten de tranen in de ogen had en Bjarne Riis aan zijn zijde wist. “Dit is bijzonder emotioneel voor mij, want ik ben het helemaal niet eens met mijn schorsing. Ik zal me tot het eind verdedigen, want nooit heb ik doping genomen. Ik zal tot het einde vechten.”

“Ik teken beroep aan waar dat nodig zal zijn. In de volgende tien dagen zal ik samen met mijn advocaten heel hard werken”, klinkt het strijdvaardig. “Op dit moment is mijn schorsing nog altijd een voorstel. Ik zal er alles aan doen om dat te veranderen. Want nog eens: ik ben een voorbeeld van properheid.”

Op de beslissing om te stoppen met wielrennen wanneer hij geschorst wordt, komt hij dus terug. “Ik voel een enorme steun van mijn ploeg en mijn fans. Ik voel me een slachtoffer het systeem. De hele procedure die gehanteerd werd, is schaamtelijk. Ik zal er alles aan doen om de clenbuterol-regel te veranderen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.