Contador waagt zich niet aan voorspelling, maar ziet wel zwakke plek bij Evenepoel
foto: Cor Vos
donderdag 4 mei 2023 om 10:58

Contador waagt zich niet aan voorspelling, maar ziet wel zwakke plek bij Evenepoel

Primož Roglič of Remco Evenepoel: de 106e Giro d’Italia zal waarschijnlijk uitdraaien op een tweestrijd tussen de Belg en de Sloveen. Oud-renner Alberto Contador, die zelf op de erelijst staat van de Ronde van Italië, waagt zich niet aan een voorspelling. Toch ziet hij wel een zwakke plek bij Evenepoel.

Contador, die in 2008 en 2015 de Giro d’Italia op zijn naam schreef, liet als analist van Eurosport zijn licht schijnen op de strijd om de felbegeerde roze trui. De inmiddels 40-jarige Spanjaard heeft wel een duidelijke mening als het gaat over Evenepoel. “Het grote verschil met de Vuelta a España is dat je in de Giro bij een slechte dag gelijk vijf minuten verliest. Dat is in de Vuelta vaak maar 40 seconden.”

“Remco heeft nog niet veel grote rondes gereden. Hij kent zijn lichaam niet goed genoeg om top te zijn in de grote rondes. Hij heeft niet vaak de kansen gehad om zijn lichaam te testen. Dus je kunt dat zeker zien als een zwakke plek.”

Contador schuift Roglič echter niet zomaar naar voren als topfavoriet. “Beide renners hebben veel kwaliteiten. Ook zijn ze allebei in vorm. Een voorspelling doen is erg lastig. Ik durf het niet aan. Ze kunnen elke tijdrit waarbij ze aan de start staan winnen. Het verschil moet dan ook in de bergen worden gemaakt”, is de zevenvoudig groterondewinnaar van mening.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.