Contador wil Mas als kopman van toekomstige WorldTour-ploeg
foto: Cor Vos
dinsdag 5 februari 2019 om 12:14

Contador wil Mas als kopman van toekomstige WorldTour-ploeg

Alberto Contador zou graag Enric Mas hebben als kopman van zijn toekomstig WorldTour-team. “Soms maak ik grapjes met Mas dat we graag verbonden willen blijven en een World Tour-ploeg willen opzetten met hem als kopman”, vertelt de Spaanse oud-wielrenner in een interview met AS. “Onze dromen kunnen worden omgezet in realiteit, maar het is geen obsessie.”

Mas, de nummer twee van de Vuelta van 2018, wordt genoemd als natuurlijke opvolger van Contador. Daar is ook El Pistolero zelf het mee eens. “Omdat ik weet dat de druk hem motiveert, dat hij zijn kwaliteit al heeft bewezen met een podium in de Vuelta en nog verder groeit.”

De voormalige klimmer is momenteel vooral druk met zijn stichting. “We willen het wielrennen vanaf de basis promoten, een steentje bijdragen. Toen we begonnen was het Spaanse wielrennen op een dieptepunt. Veel ploegen en wedstrijden werden geraakt door de crisis. Nu lijken we de weg naar boven te hebben ingeslagen”, meldt Contador trots. “Valverde verlengt zijn carrière en zijn successen, en achter hem komen Mas, Marc Soler en Iván Cortina.”

Doorstoten naar het hoogste niveau
Contador heeft altijd het idee gehad om met zijn continentale ploeg Kometa door te groeien naar het hoogste niveau. “We zijn er klaar voor”, zegt de oud-winnaar van de Tour de France. “We hebben alles op orde om de WorldTour in 2020 te betreden. We hoeven alleen maar een sponsor te krijgen met meer economische middelen.” De Spanjaard wil niet dat het ten koste gaat van de kinderen die hij met zijn stichting ook steunt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.