Contract Denise Betsema verbeterd en verlengd tot 2023
©Nico Dick
zaterdag 16 februari 2019 om 14:16

Contract Denise Betsema verbeterd en verlengd tot 2023

Seizoensrevelatie Denise Betsema (26) ziet haar overeenkomst bij Marlux-Bingoal opengebroken, verbeterd en verlengd – tot eind 2023. Dat bevestigt de ploegleiding aan WielerFlits.

Begin dit veldritseizoen was er van Denise Betsema nog geen sprake aan de top van het damesveldrijden. Maar daar bracht de Texelse wel heel snel verandering in. Ondertussen staan twaalf overwinningen op haar naam, waaronder een zege in de wereldbekermanche in Koksijde.

De goede resultaten loonden: Marlux-Bingoal maakte tijdens het EK in Rosmalen bekend dat Betsema een semi-profcontract had ondertekend tot 2020.  En een paar weken later werd dat semi-profcontract al opgewaardeerd tot een volwaardige profovereenkomst.

Kapers
Toch waren er nog kapers op de kust. Zo zou Hans van Kasteren interesse hebben gehad in de diensten van de Nederlandse. Maar Jurgen Mettepenningen, teammanager van Marlux-Bingoal, laat het gras niet onder de voeten maaien en brak Betsema’s contract deze week nog eens open. “De overeenkomst is financieel verbeterd en verlengd tot eind 2023”, klinkt het bij de ploegleiding. “Daarnaast is een iets belangrijkere rol voor haar coach Tom De  Kort weggelegd bij de ploeg.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.