‘Contractonderhandelingen Bahrain Merida en Vincenzo Nibali bereiken impasse’
foto: Cor Vos
maandag 15 april 2019 om 12:39

‘Contractonderhandelingen Bahrain Merida en Vincenzo Nibali bereiken impasse’

De contractonderhandelingen tussen Bahrain Merida en Vincenzo Nibali verlopen zeer stroef, zo stroef dat Nibali volgens Cyclingnews achter de schermen een overstap naar Trek-Segafredo aan het bewerkstelligen is.

Bij de start van het project Bahrain Merida in 2017 tekende Nibali een contract voor drie jaar bij de ploeg. In het tenue van Bahrain Merida won hij onder meer een tweede keer de Ronde van Lombardije en was hij vorig jaar de primus in Milaan-San Remo, waardoor hij nu de grootste koersen op eigen bodem op zijn palmares heeft staan.

Nibali en zijn management zouden Bahrain Merida om een tweejarig contract met dezelfde voorwaarden als zijn huidige contract gevraagd hebben. De formatie van Brent Copeland weigert vooralsnog hieraan te voldoen, waardoor Nibali verder kijkt. Na eerdere gesprekken met Trek-Segafredo zou de Italiaan nu zijn ja-woord hebben gegeven aan de Amerikaanse formatie.

Sponsor Segafredo, een Italiaans koffiemerk, zou graag een Italiaans uithangbord hebben en in die rol zou Nibali perfect passen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.