Contractverlengingen: Lastras, Jo Piels, Hungerbühler
zondag 4 oktober 2009 om 16:02

Contractverlengingen: Lastras, Jo Piels, Hungerbühler

Het vraagstuk van deze periode is wie er bij een ploeg vertrekt en naar welke ploeg hij gaat. De ploegen zijn echter ook druk bezig met het verlengen van contracten. In deze rubriek zorgt WielerFlits voor een overzicht.

Pablo Lastras zal nog minimaal één jaar voor Caisse d’Epargne rijden. De 33-jarige Spanjaard, die in alle grote rondes minstens een rit won, heeft bij de ploeg die hij al 13 jaar dient tot en met 2010 bijgetekend.

———

Ook bij Cycling Team Jo Piels zijn er de nodige contracten verlengd. De Nederlandse continentale ploeg heeft bekend gemaakt dat de selectie voor 2010 op één naam na rond is. Cornelius van Ooijen en Thom van Dulmen kregen pas een contractverlenging, Bert-Jan Lindeman komt over van KrolstonE en Jarno Gmelich Meling van Van Vliet. Eerder waren Peter-Jan Polling, Pim de Beer, Marc Goos, Peter Schulting, Stefan van Winden en Sierk-Jan de Haan gekomen. Hans Bloks, Marco Bos, Johim Ariesen, Tom Relou en Jelle Posthuma blijven waar ze waren.

———

Een minder positief bericht in deze rubriek: Pascal Hungerbühler kreeg geen contractverlenging bij Team Vorarlberg en stapt daarom van de fiets af, meldt Rad-sport. De 32-jarige Oostenrijker, die de Tour de l’aéroport de Cologne-Bonn als grootste naam op zijn palmares heeft staan, gaat zich richten op een maatschappelijke carrière.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.