Contractverlening Vanthourenhout onzeker
vrijdag 19 november 2010 om 15:29

Contractverlening Vanthourenhout onzeker

Binnen het team van Sunweb-Revor staat een grote reorganisatie te wachten. Gisteren heeft de teamleiding de bezetting van volgend seizoen doorgenomen. De ploeg wil doorgaan met tien renners; Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Jim Aernouts, Sven Beelen, Stef Boden, Vinnie Braet, Angelo De Clercq, Tijmen Eising en Tim Merlier zijn al zeker van een plaatsje maar voor Sven Vanthourenhout is een contractverlening bij Sunweb-Revor allerminst zeker.

“Het zijn stuk voor stuk renners die ons vertrouwen verdienen. Ze hebben allemaal nog een lopend contract of kunnen een nieuw contract tekenen. We gaan door met een kern van tien. Slechts één van onze renners vertrekt al zeker: Thomas Vernaeckt.” aldus teammanager Jurgen Mettepenningen.

Naast een aantal contractverleningen zullen vanaf 1 maart twee nieuwe gezichten het team versterken. Pauwels komt over van Telenet-Fidea en Aernouts verruilt BKCP-Powerplus in voor het shirt van Sunweb-Revor.

Dat de plaatsen in het team duur zijn is bekend, maarliefst zes renners moeten strijden voor het overgebleven stekje. Naast Vanthourenhout dingen Van Compernolle, Zlamalik, Bossuyt en de laatstejaarsbeloften Eeckhout en Polnicky mee voor een contract. “Ze hebben allemaal individuele doelen meekregen. Wie in die ambitieuze doelstellingen slaagt, mag bijtekenen.” Verklaart Mettepenningen.

“In principe is er nog één plaatsje, maar als nu plots twee renners aan de eisen voldoen, dan kan meer dan één renner zijn contract verlengd zien. Wat ook meespeelde in deze beslissing: komend wegseizoen werken we slechts een enkel programma af, terwijl we vorig jaar vaak op twee fronten actief waren. Geef toe: een crossploeg van 16 man, dat heeft weinig zin.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.