Controleur: “Ik was een uur te vroeg”
zaterdag 10 oktober 2009 om 13:10

Controleur: “Ik was een uur te vroeg”

Wouter Weylandt riskeert een sanctie omdat hij dit jaar twee keer niet in orde was met het invullen van zijn whereabouts. De Belgische sprinter was echter in beide gevallen zelf niet verantwoordelijk hiervoor: de laatste keer zat hij in de Vuelta op het moment van de controle, de eerste keer kwam de controlearts een uur te vroeg. In Het Nieuwsblad doet Hans Cooman, de arts in kwestie, zijn verhaal.

Cooman geeft toe dat hij zich bij de eerste gemiste controle van Weylandt een uur te vroeg meldde ten huize van de renner. “Maar als een renner niet thuis is, dan moét ik daarvan een verslag opmaken, en dat gaat naar een jurist van de disciplinaire commissie. Welk gevolg wordt gegeven aan aangifteverzuim, is zijn bevoegdheid.”

Cooman spreekt zich ook over de tweede controle uit. “Wij stelden gewoon vast dat hij thuis moest zijn en er niet was. Wij mogen niet beslissen dat het niks om het lijf heeft, want dan krijg je willekeur. Dus rapporteren wij dat. Ik ben ook niet geacht de kranten te lezen om te weten of een renner al dan niet start in een wedstrijd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.