Cookson hoopt op toetreding Dimension Data tot WorldTour
zaterdag 7 november 2015 om 10:30

Cookson hoopt op toetreding Dimension Data tot WorldTour

Dimension Data hoopt volgend seizoen deel uit te maken van de WorldTour en kan daarbij rekenen op de steun van Brian Cookson. De UCI-voorzitter zou de Afrikaanse ploeg graag verwelkomen op het hoogste niveau, vertelt hij aan CyclingTips. “Ik heb goede hoop, maar dat ligt in handen van de licentiecommissie en niet in die van mij.”

Alle zeventien teams uit de WorldTour hebben aangegeven ook voor 2016 een licentie te willen. Er is nog ruimte voor een achttiende formatie en daarvoor lijkt Dimension Data de ideale kandidaat. “Onder de huidige regels is er nog ruimte voor één team als ze tenminste aan de criteria voldoen”, legt Cookson uit. “Daar wordt momenteel naar gekeken.”

Cookson ziet Dimension Data, dat dit seizoen door het leven ging als MTN-Qhubeka, als een toegevoegde waarde voor de WorldTour. “Kijkend naar hun huidige resultaten en de renners die ze hebben aangetrokken, passen ze goed in het plaatje. Ik denk dat iedereen het toe zou juichen. Maar zoals gezegd, de licentiecommissie gaat hier over.”

Dimension Data: “Gesprek op 17 november”
De verantwoordelijken bij Dimension Data hebben alvast een uitnodiging gekregen van de licentiecommissie om langs te komen. “Ze hebben ons gevraagd om naar een hoorzitting te komen op de 17e van deze maand”, meldt teambaas Douglas Ryder. “Ik neem aan dat de volgende stap is dat ze een discussie willen hebben over zaken als het team en de structuur.”

Hoewel Ryder hoopvol is gestemd, zijn er nog geen toezeggingen gedaan. “Er is nog niets definitief”, laat hij aan CyclingTips weten. “Ik weet ook niet of er ook andere ploegen zijn uitgenodigd. Misschien praten ze ook wel met de opvolger van Europcar (Direct Energie, red). Die willen ook naar de WorldTour.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
7 november 2015 10:45
voor Dimension Data zullen ze wel flexibel zijn, net als toen met IAM, zal wel in orde komen, komt beide partijen goed uit
7 november 2015 11:04
Ik hoop dat die licentiecommissie wat terughoudender is. Cookson moet niet publiekelijk zijn voorkeur uitspreken over een welbepaalde ploeg, maar een klimaat scheppen waarbij de rest van de wereld ook wil investeren in het wielrennen.
7 november 2015 11:14
Het één sluit het ander toch niet uit? Hij baseert zijn opinie op de resultaten van de ploeg en de renners die ze hebben aangetrokken. Dat lijkt me een legitieme onderbouwing.
7 november 2015 11:14
18 ploegen betekend gewoon 18x licentiegeld ipv 17x. Dus Cookson zal vooral hopen op een 18e ploeg (en ik vermoed dat MTN de enige kandidaat is, want DirectEnergie heeft 21 renners voor volgend seizoen en aangegeven dat de ploeg rond is)
7 november 2015 14:16
Zo gaat het dus....wat een farce is die hele UCI toch geworden....die commissie heeft vanaf nu dus alle geloofwaardigheid verloren...
7 november 2015 22:31
@ polleke
Ik mis een onderbouwing.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.