Coppel de snelste in Tour du Doubs
zondag 2 september 2012 om 16:58

Coppel de snelste in Tour du Doubs

foto: Sirotti

Jérôme Coppel heeft in Frankrijk de Tour du Doubs gewonnen. De renner van Saur-Sojasun kwam in het oosten van Frankrijk als eerste over de finish. Coppel won de eendagskoers eerder in 2010.

Ook op Franse bodem werd er gekoerst vandaag en stond de Tour du Doubs op het programma. Al vroeg kozen drie renners het hazenpad waarvan Saur-Sojasunkopman Jérôme Coppel wel de bekendste was. Hij had aan Jean-Marc Bideau (Bretagne Schuller) en Sylvain Georges (AG2R) twee goede metgezellen en gezamenlijk reden zij de hele dag op kop. Daarachter kwam de achtervolging maar moeizaam op gang en uiteindelijk werd het trio nooit meer teruggezien. Coppel had vervolgens na 195 km. in de sprint weinig te vrezen van zijn medevluchters en pakte de zege voor Georges en Bideau. Op luttele seconden won de kleine Samuel Dumoulin de sprint voor stek vier.

Voor Coppel was het zijn derde zege van het seizoen na de winst in de tijdrit en het eindklassement in de Ster van Bessèges. De 26-jarige Fransman staat al enkele jaren te boek als een groot talent voor de grote rondes maar stelde, na een 14e stek in de Tour vorig jaar, dit seizoen licht teleur met een 21e plek in de eindafrekening. Coppel maakte vrij recent bekend te zullen vertrekken bij Saur-Sojasun nadat hij zich naar eigen zeggen niet meer kon vinden in de opvattingen van de ploegleiding. Volgend jaar zal hij rijden voor Cofidis.

Tour du Doubs 2012 (1.1)
1. Jérôme Coppel (Frankrijk/Saur-Sojasun)
2. Sylvain Georges (Frankrijk/Ag2r – La Mondiale)
3. Jean-Marc Bideau (Frankrijk/Bretagne – Schuller)
4. Samuel Dumoulin (Frankrijk/Cofidis)
5. Geoffrey Soupe (Frankrijk/FDJ)
6. Julien Simon (Frankrijk/Saur-Sojasun)
7. Freddy Bichot (Frankrijk/Véranda Rideau)
8. Yannick Martinez (Frankrijk/La Pomme Marseille)
9. Jérémie Galland (Frankrijk/Saur-Sojasun)
10. Romain Mathéou (Frankrijk/Véranda Rideau)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.