Coquard stopt zegereeks van Groenewegen in Duinkerke, Teunissen leider
foto: Cor Vos
vrijdag 17 mei 2019 om 17:26

Coquard stopt zegereeks van Groenewegen in Duinkerke, Teunissen leider

Dylan Groenewegen is dan toch te kloppen in de Vierdaagse van Duinkerke! De vierde etappe naar Le Portel bleek te zwaar voor de kopman van Jumbo-Visma. De ritzege ging naar de Fransman Bryan Coquard, die Clément Venturini en Mike Teunissen wist te vloeren. Teunissen mag zich wel de nieuwe leider noemen.

Dylan Groenewegen heerst in de Vierdaagse van Duinkerke. De kopman van Jumbo-Visma won de voorbije drie etappes, maar kon hij ook vandaag zegevieren? De renners kregen namelijk een lastige rit voorgeschoteld van badplaats Fort Mahon Plage naar Le Portel, met onderweg de nodige beklimmingen.

Drie koplopers kleuren de koers 
Wie een sprint wilde ontlopen, moest wel aanvallen in de finale. En dan met name op de steile Saint-Etienne-Au-Mont (700 meter aan 15%), dé scherprechter van de dag. Maar eerst diende het peloton nog de vroege vluchters in te rekenen. Wie dat waren? Lionel Taminiaux, Urko Berrade en Clément Carisey.

Jumbo-Visma was in een gulle bui, waardoor de drie koplopers acht minuten cadeau kregen. Toch hadden Taminiaux, Berrade en Carisey nooit uitzicht op de ritzege. Ze werden dan ook ruim op tijd ingerekend door het peloton. Een nieuwe sprint leek tot de mogelijkheden te behoren, maar de finale leende zich voor vuurwerk.

Coquard wint, Teunissen pakt leiderstrui 
Verschillende renners probeerden ook solo aan te komen, maar we kregen uiteindelijk toch een sprint om de overwinning. Niet met de geloste Groenewegen, maar wel met Coquard. De rappe Fransman wist als eerste over de streep te komen, voor Venturini en Teunissen.

Teunissen mocht na afloop ook het podium op als nieuwe leider in de Vierdaagse van Duinkerke. De leiderstrui blijft dus in het bezit van Jumbo-Visma. Morgen zullen we weten of Teunissen het kleinood kan behouden, aangezien dan de koninginnenrit op het menu staat naar Cassel.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.