Corendon-Circus presteert ook zónder Van der Poel

Door , donderdag 11 april 2019 om 11:08
Corendon-Circus presteert ook zónder Van der Poel

©Cor Vos

Corendon-Circus bewees in de Scheldeprijs eens te meer dat het zijn plaats heeft in de klassiekers. Terwijl Mathieu van der Poel aan de slag is in Circuit de Sarthe, reden de mannen van de broers Roodhooft zich ook in Schoten in de kijker, met een vijfde plaats van Roy Jans als resultaat.

Dries De Bondt was in de Scheldeprijs een van de smaakmakers onderweg. En in de finale had Corendon-Circus met Maarten van Trijp, Gianni Vermeersch, Jonas Rickaert en Roy Jans nog vier pionnen in de hoofdmacht die in Schoten zou sprinten voor de overwinning.

Limburger Roy Jans (28)  slaagde er zich naar een topvijfplaats te sprinten. Eerder won Jans ook al een ritje in de bescheiden Tour of Antalya. “Op driehonderd meter van de finish moest ik nog uitwijken, waardoor ik veel snelheid verloor”, aldus Jans achteraf aan Het Nieuwsblad. “Maar ik  klaag niet. Ik heb geen enkele waaier gemist en ik plaats me toch tussen de betere sprinters na een zware wedstrijd.”

Een opsteker dus, waarmee Jans zijn voorjaar afsluit. “Ik kan met een goed gevoel een rustperiode in.” Zijn ploegmaat Maarten van Trijp werd 12de. Naast Jans waren Kris Boeckmans (6de) en Jasper Philipsen (9de) de andere Belgen in de top tien in de Schotense Churchillaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.