Corendon-Circus spuit mist rond deelname Van der Poel in de VS

Door , maandag 10 september 2018 om 14:44
Corendon-Circus spuit mist rond deelname Van der Poel in de VS

foto: PhotoPress.be

Past Mathieu van der Poel voor de Amerikaanse wereldbekermanches in Waterloo en Iowa? Diverse bronnen zijn overtuigd van wel. Bij het team Corendon-Circus spuien ze mist.

Mathieu van der Poel sloot zaterdag zijn mountainbike-campagne af met een fraaie derde plaats op het WK in het Zwitserse Lenzerheide. In principe begint de 23-jarige alleskunner zondag aan zijn veldritseizoen op de Muur van Geraardsbergen.

De grote vraag is of Van der Poel aansluitend ook de verplaatsing naar de Verenigde Staten maakt. Daar staan op 23 en 29 september de eerste WB-wedstrijden van het crossseizoen op de agenda. Van der Poel zelf zegt geen ‘ja’ of ‘nee’. Alleen: “Ik moet opletten dat ik niet té veel hooi op mijn vork neem.”

Overdaad
Onlogisch zou een forfait niet zijn, want de regerende Europese- en Nederlandse veldritkampioen gaf eerder al aan volgend voorjaar ook een aantal klassiekers op de weg te zullen rijden. En Van der Poel heeft er al een lange zomer – bovendien op hoog niveau – opzitten. Overdaad schaadt, dus zou een break zomaar kunnen. Een paar weken geleden gaf hij ons trouwens al aan dat hij niet te veel op voorhand wil plannen.

Een aantal bronnen zijn alvast formeel en laten ons weten dat “VDP helemaal niet zinnens is naar de VS af te reizen”. Corendon-Circus – en zusterploeg Steylaerts-777 –  reizen trouwens met een zeer beperkte delegatie naar Waterloo af. Alleen Tom Meeusen en dameswereldkampioene Sanne Cant zouden de oversteek maken. Bart Wellens zou de ploegleider van dienst zijn.

foto: Photopress

“Domme vraag”
Bij de broers Roodhooft komt in elk geval geen antwoord op onze vraag. Christoph vond het een domme vraag. Zijn broer – en mede-manager Philip- vertelde telefonisch aan Het Nieuwsblad dat Van der Poels deelname aan de Amerikaanse WB-manches nog besproken zal worden. Diverse telefoontjes van onze kant bleven helaas onbeantwoord.

Christoph Roodhooft gaf wel al langer aan geen vragende partij te zijn om over de plas te gaan crossen. Vorig jaar nog stelde hij hardop de vraag wat de zin was van die Amerikaanse inlassing. “We komen hier nu a voor het vierde jaar crossen, maar progressie merk ik niet”, vertelde hij toen aan Sporza, waarbij hij vooral verwees naar het financiële plaatje.

Als Van der Poel daadwerkelijk past voor Waterloo en Iowa, betekent dit concreet dat de twee tenoren komende winter geen duels zullen uitvechten met een eindzege in een van de drie klassementen als inzet. Van Aert past voor een aantal Superprestige- en DVV-wedstrijden, Van der Poel zou dus eventuele eindwinst in de Wereldbeker vroegtijdig opgeven.

Dit artikel delen:

50 Reacties

Nico Dick 11 september 2018 om 00:56

Ik denk dat ik nooit in mijn leven nog mist ga spuien… :-) Excuus voor wie het niet onmiddellijk begreep. Was op dit moment niet mijn beste ingeving, blijkbaar. In elk geval: ondertussen is er duidelijkheid: Van der Poel begint pas aan zijn veldritseizoen op 6 en 7 oktober in respectievelijk Meulebeke en Ronse (twee Belgische Brico Crossen)

petoi 11 september 2018 om 07:34

Is dat van Wout van Aert al zeker dat hij een DVV koers skipt?
Ik las alleen dat hij na het WK maar 1 veldrit doet. Ik vermoed dat dat dan Lille (zijn thuisrace) is wat de slotmanche van de DVV trofee is,
Superprestige zijn er nog 2 van na het WK dus lijkt me minder logisch dat hij er daar 1 van rijdt.
Verder las ik dat hij 30 veldritten rijdt en de Bricocrossen rijdt. Dat is dan voor het WK:
6x Brico, 6x SP, 6+1 DVV, 9 WB, BK, WK

bloemist 11 september 2018 om 09:37

Het veldrit programma van Wout hieronder, het EK in Rosmalen neemt hij er dit jaar wel bij. 5 keer Superprestige ,drie keer DVV en 9 Wereldbeker veldritten zijn voor zien.
https://www.woutvanaert.be/programma

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.