Corendon-Circus strikt Deen Lasse Norman Hansen
foto: Sirotti
dinsdag 18 september 2018 om 18:16

Corendon-Circus strikt Deen Lasse Norman Hansen

Corendon-Circus bouwt verder aan ploeg rondom toptalent Mathieu van der Poel. De Belgische formatie – die aast op een ProContinentale status – heeft namelijk de Deen Lasse Norman Hansen weten te strikken voor de komende twee seizoenen. De hardrijder, die overkomt van Aqua Blue Sport, laat dit weten aan het Deense TV 2 SPORT.

De 26-jarige Hansen gaf de voorkeur aan Corendon-Circus vanwege zijn baanambities. “Ik krijg van de ploeg de vrijheid om me te richten op de Olympische Spelen van Tokio. Bij de meeste andere ploegen was dit niet mogelijk”, zo laat hij weten.

“Het doet me veel dat ze mijn persoonlijke ambitie steunen. Daarnaast wil ik het goed doen in de voorjaarsklassiekers, samen met Mathieu van der Poel. Het is een team met een winnaarsmentaliteit. Dat is zeer belangrijk voor me.”

Over plotselinge stoppen Aqua Blue Sport: “Mentaal zeer lastig”
Hansen kwam de voorbije twee seizoenen uit voor het Ierse Aqua Blue Sport, dat enkele weken geleden de stekker eruit trok. “Het was een vreemde situatie. Het was mentaal zeer lastig, omdat ik moest stoppen op een moment dat de vorm nog goed was. Ik kon zodoende geen resultaten meer boeken. Dat werd me als het ware ontnomen.”

“Toch was ik al op zoek naar een nieuwe ploeg, omdat Aqua Blue Sport me niet steunde in mijn baanambities”, aldus Hansen, die dit seizoen etappes wist te winnen in de Herald Sun Tour en de Ronde van Denemarken. In zijn thuisronde eindigde hij uiteindelijk als derde in het eindklassement.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
18 september 2018 18:21
Wow, zeer mooie aanwinst!
18 september 2018 19:31
Had ook wel bij Sunweb gepast als helper voor Matthews en Kragh andersen.
    18 september 2018 21:18
    Er staat duidelijk waarom dat geen match is: "Het doet me veel dat ze mijn persoonlijke ambitie steunen".

    Bij Sunweb tellen persoonlijke ambities niet.
18 september 2018 19:36
Dat is ook een interessante markt voor Corendon: baanrenners met wegambities.
18 september 2018 22:30
Mogen we al gaan dromen van Mathieu in de Ronde van Vlaanderen volgend jaar?
18 september 2018 23:08
Koning en Gerts nog even opduiken ter ondersteuning. Vergaerde en Asselman als baanwielrenners. Kom maar op met de klassiekers...
    18 september 2018 23:29
    Van het Schip?
    19 september 2018 08:09
    Die heeft al een contract voor 2019, toch?
    19 september 2018 14:55
    En er schijnt een zekere W van Aert momenteel geen ploeg te hebben ,Misschien wat voor een jaar , is volgens kenners ook nog een benadigde crosser

Om te reageren moet je ingelogd zijn.