Corendon-Circus wil wildcard voor Vuelta 2020
foto: Cor Vos
zondag 3 november 2019 om 10:12

Corendon-Circus wil wildcard voor Vuelta 2020

Corendon-Circus wil volgend jaar graag debuteren in een grote ronde, en specifiek de Vuelta a España. In 2020 begint de Spaanse grote ronde met drie etappes in Nederland. “Dat is een concreet doel van onze ploeg”, vertelt ploegleider Christoph Roodhooft.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een Vuelta-deelname is een van de vele doelen voor de Belgische ploeg voor volgend seizoen. Kopman Mathieu van der Poel wil wereldkampioen veldrijden worden, gaat een klassiek voorjaar rijden en stapt daarna op de mountainbike richting de Olympische Spelen in Tokio. Vervolgens begint op 14 augustus 2020 de Vuelta in Utrecht.

Roodhooft beseft wel dat er nog werk aan de winkel is, wil Corendon-Circus kunnen starten in de Vuelta. “We willen een aantal renners erbij hebben. Die renners moeten een beetje de wind uit de zeilen wegnemen van Mathieu, zowel in het mountainbiken als het wegwielrennen”, zegt de ploegleider tegen de NOS. Mogelijk groeit de kern naar 25 renners. “Dat is de bedoeling. Of het allemaal rondkomt, is nog even afwachten.”

Om kans te maken op een wildcard, heeft Corendon-Circus de afgelopen weken geïnvesteerd in zijn selectie. Zo komen onder meer Petr Vakoč, Floris De Tier en Louis Vervaeke met het oog op de Vuelta de formatie van de gebroeders Roodhooft volgend jaar versterken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.