Corendon nieuwe cosponsor BKCP
Foto: Marcel Koch
donderdag 20 augustus 2015 om 10:30

Corendon nieuwe cosponsor BKCP

Corendon is de komende drie veldritseizoenen de cosponsor van BKCP. De vakantiespecialist zal naast de bank ook naamgever worden van de Belgische wielerploeg. Corendon is de opvolger van Powerplus. Dat bedrijf was de afgelopen jaren als naamsponsor op te truitjes prijkte. BKCP Corendon is de ploeg van regerend wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
In een persbericht geeft Corendon aan dat het sponsoren van een veldritteam een strategische keuze is. Vorig seizoen was de vakantiegigant naamgever van een ander veldritteam: Corendon – KwadrO. Martin de Boer, directeur marketing van Corendon, ligt de keuze voor BKCP toe: “Om meer zichtbaarheid te creëren bij de Vlamingen hebben wij vorig jaar besloten om ons te koppelen aan de typisch Belgische sport veldrijden. Uiteraard is het dan ook van belang dat het team wekelijks een grote kans heeft op de overwinning. Aangezien de absolute toppers allemaal voor langere tijd onder contract staan bij diverse teams en wij dat gegeven respecteren, zijn we met Corendon op zoek gegaan naar een team mét toppers waar we naamsponsor van konden worden.”

En dat werd dus BKCP dat, naast de Nederlandse wereldkampioen Mathieu van der Poel, ook talentvolle jonge Belgen als Wietse Bosmans en Vincent Baestaens in de gelederen heeft. Met daarbij ook nog Philipp Walsleben en de veelbelovende Tsjechen Adam Toupalik en Michael Boros. “Deze namen biedt het team voldoende garanties om wekelijks in beeld te komen en geregeld sportieve successen te boeken. We stappen ook in bij de Veldritacademie, waardoor we ons engageren voor opleiding en de leading lady van het Belgische veldrijden Sanne Cant kunnen ondersteunen.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
20 augustus 2015 10:33
In navolging van Lotto Jumbo de schaats/fiets combinatie?
20 augustus 2015 10:39
Netjes, twee sponsoren te pakken. Cor en Don :)
Sorry....
20 augustus 2015 10:42
Jammer alleen dat het meerendeel van de wb en sp wedstrijden achter een Telenet abonnement verdwijnt.
20 augustus 2015 11:02
wat gebeurt er met Corendon – KwadrO, blijven ze daar ook sponsoren ....
20 augustus 2015 11:42
@non-believer? WB ook? Had begrepen dat de SP wedstrijden achter de decoder gaan..
20 augustus 2015 12:19
@Arema, alleen Superprestige volgens mij.
20 augustus 2015 12:32
@Arema en Daan

Nee alleen bpost is geheel bij sporza, van SP en WB maar 2 manches, helaas alles met Wuyts.

http://www.cyclingonline.nl/artikel/7522_telenet_hoofdsponsor_uci_wereldbeker_veldrijden.html

http://www.veldritkrant.be/nieuws/2015-08-17/een-hele-winter-michel-wuyts-ook-op-telenet
20 augustus 2015 12:36
Slimme zet! Van der Poel is natuurlijk een pracht kerel om te sponsoren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.